Clannad

Ierse folkformatie naar Nederland.

Het Ierse Clannad, één van de grootste namen binnen het Keltische, new age en folkgenre, komt in maart naar Nederland. Op 7 maart staat de band in de Stadsschouwburg in Haarlem, op 8 maart in de Udense Markant en op 9 maart in Rabozaal de Meenthe van Steenwijk. De voorverkoop voor deze drie concerten begint aanstaande zaterdag 7 september om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl.

Clannad werd in 1970 opgericht door de familie Brennan en stond aan de wieg van de Ierse folkmuziek. Een beroemd ex-lid van de band is Eithne Brennan, later wereldberoemd als Enya. De band beleefde haar doorbraak in 1983 met ‘Theme from Harry’s Game’, creëerde muziek voor onder andere de populaire tv-serie ‘Robin of Sherwood’ en verkocht ruim vijftien miljoen albums. Ook klassiekers als ‘In A Lifetime’ en ‘I Will Find You’ staan op naam van Clannad. Het dertiende studio-album ‘Landmarks’ won in 1999 een Grammy voor ‘Best New Age Album’. Helaas verscheen er na deze plaat geen nieuwe meer en liet de band zich ook weinig zien. Daar komt nu verandering in. Op 24 september aanstaande komt er een nieuwe plaat uit, getiteld ‘Nádúr’, en begin volgend jaar gaat het legendarische Clannad weer op tour. Gelukkig wordt Nederland hierbij niet overgeslagen.

CLANNAD

7 maart 2014, Stadsschouwburg Haarlem
8 maart 2014, Theater Markant Uden
9 maart 2014, Rabozaal de Meenthe Steenwijk
Entree: € 37,- (excl. servicekosten)

De kaartverkoop voor de concerten van Clannad start aanstaande zaterdag 7 september om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).