Festyland

Alle podia van de zesde editie zijn bekend!

– FestyLand: Dé officiële afsluiting van Het festivalseizoen 2013 –

– 3 dagen, meer dan 100 acts verdeeld over meer dan 10 sfeervolle tenten –

 Met het intreden van de nazomer richten de ogen zich meer en meer op Landgoed Hendrickx te Volkel-Uden, waar op 10, 11 en 12 oktober het festivalseizoen tot een ultieme afsluiting komt tijdens FestyLand. Het programma is inmiddels nagenoeg compleet en telt ruim 100 acts en artiesten die, verspreid over meer dan 10 verwarmde tenten, er een groot festijn van maken.

Het Festy-dorp kent dit jaar een niet alledaagse toevoeging in de vorm van The Underground. Dit is een (letterlijk) ondergrondse plek waar alle ten hemel gevaren helden van de popmuziek een ereplaats krijgen. Op vrijdag doen we dat met “De Club van 27” en licht er een zwaar accent op de muziek van hemelvaarders in de leeftijd van 27. Denk aan Jimi Hendrix, Amy Winehouse, Kurt Cobain en Janis Joplin. Op zaterdag muziek van acts met niet alleen een rauw randje, maar ook met een rouwrandje en eindigen we met Cairo Liberation Front. Op zondag staan de ons ontvallen artiesten van vaderlandse bodem nogmaals in de spotlights, van Alexander Curly tot Sugar Lee Hooper.

Natuurlijk is er dit jaar ook weer de Jupiler Live Stage, dé live-stage van FestyLand met nieuwkomer Navarone en de Handsome Poets, maar ook de hits van het festivalseizoen The Opposites en Racoon. Op de 3FM Serious Talent Stage, de naam zegt het al, alleen maar aanstormend talent van deze muziekzender bij uitstek, zoals Michael Prins, Jett Rebel en Mozes & The Firstborn! In de Spektakulair is het springen geblazen. Zo hoog als je kunt op de beste hip-hop, electro, dubstep en trap! Op vrijdag neemt FeestDJRuud je mee op één grote feestsafari: “Knaltival” en op zaterdag bounce je op dj’s en live acts zoals Greatminds en Guerilla Speakerz. Hier gaat het helemaal los, heel het weekend lang.

In de Dance Palace droppen de populairste house-artiesten als Martin Garrix en Don Diablo hun vetste platen. De rockers komen goed aan hun trekken in The Church met op vrijdag Rock-In-Stock en op zaterdag Loud From The South (niet voor watjes). Op zondag kun je lekker relaxed genieten van De Beste Singer-Songwriters van dit moment; “Voor de singer-songwriter de kerk in!” De Jupiler Ballsroom is de plek waar je het gehele weekend wordt vermaakt door Mr. Balls en zijn team met artiesten als Paul Elstak en Def Rhymz.

De Mini-Disco, Boomshakalak Soundsystem, de EetertainTent, het FestivalCafé en FestyLand Acoustic maken het Festy-dorp compleet. De volledige line-up vindt je hier.

 

Online ticketverkoop (ook campingtickets)

Ondertussen gaat het met de voorverkoop behoorlijk hard. Tickets zijn echter nog volop online verkrijgbaar, evenals campingtickets, via de website waar alle ticket-info handig op een rijtje staat:

Website & Social Media

Volg de FestyLand website en social media (o.a. Facebook, Twitter, Youtube) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuwtjes.