Gloria Estefan

The Standards CD recensie.

Ouder wordende artiesten kiezen later in hun carriere steeds meer voor liedjes uit The American Songbook. Oftewel jazzy getinte nummers die vaak dateren van een halve eeuw terug en vaak geschreven door componisten als Porter, Gerschwin en Kahn. Gloria Estefan is de volgende in de rij die zich aan dit repertoire waagt. Met daarin het verschil dat ze ook nummers in het Portugees, Spaans, Frans en Italiaans zingt van Latijnsamerikaanse componisten als Antonio Carlos Jobim en Carlos Gardel. Geen latin vuurwerk van de Amerikaans-Cubaanse zangeres ditmaal. Geen Latijnsamerikaanse ritmes of wervelende Spaans getinte klanken, maar zoet klinkende en van de romantiek druipende liedjes. Op dit alweer 27ste album van Gloria Estefan staan 15 songs in totaal die geheel passen in het jaargetijde van de aankomende herfst. Sfeervol en warm klinkt Estefan’s stem in de ballades op het album. In het liedje Sonrie (en nog een keer in het Italiaans als Sorridi) krijgt Estefan vocale versterking van de Italiaanse Laura Pausini. We hebben het hier over het beroemde en ontelbare keren gecoverde Chaplin-nummer Smile dat hier wederom een nieuw jasje krijgt. Het is zeker een van de hoogtepunten op het album dat zich laat horen als een muzikale reis en zeker een nieuwe fase betekent in de carriere van Estefan (AR)