Leonard Cohen

Levende legende treedt op in Ziggo Dome.

Leonard Cohen stond op 20 september, de avond voor zijn 79e verjaardag, in de Ziggo Dome. Het werd na het Ahoy concert van twee dagen geleden weer een gedreven show waarbij Cohen van geen ophouden wist.

De singer-songwriter staat bekend om zijn lang durende shows. Ook in Ziggo Dome kregen de bezoekers absoluut waar voor hun geld. Vorig jaar gaf Leonard Cohen nog twee uitverkochte concerten in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Getuigen van die concerten kunnen het beamen: wanneer Leonard Cohen op het podium staat, is alleen het allerbeste goed genoeg voor zijn fans. De Volkskrant gaf Cohen destijds maar liefst vijf sterren voor zijn performance. “Cohen pakt Amsterdam in met sereniteit”, luidde de kop in Trouw en Nu.nl schreef dat “de Canadees er als geen ander in slaagt drie generaties muziekliefhebbers te ontroeren”.

Nog altijd vitaal,zal ook Cohens optreden in de Ziggo Dome ongetwijfeld gedenkwaardig worden. Naast een selectie van zijn meest recente album ‘Old Ideas’ heeft het publiek in Amsterdam weer kunnen genieten van briljante nummers als ‘Bird on the Wire’‘Suzanne’‘So Long, Marianne’ en uiteraard het alom bekende ‘Hallelujah’.

Cohen, geboren in Canada, leerde als tiener gitaar en piano spelen en betovert nog altijd het publiek met zijn zwoele stem en krachtige songteksten.

@ Ziggo Dome

Fotografie: Anneke Ruys