Night of the Proms

Wyclef Jean en Waylon toegevoegd aan line-up.

Het programma van Night of the Proms 2013 is compleet. Onlangs werd al bekendgemaakt dat Gloria Estefan, Amy Macdonald en Hiromi hun opwachting zullen maken op 22 en 23 november in Ahoy in Rotterdam. Met deze line up zetten we de reeds ingeslagen weg van vernieuwing en verjonging voort. Night of the Proms 2013 wordt opnieuw een verrassende, swingende en afwisselende reis door de muziekgeschiedenis. Het spektakel van klassiek en pop wordt deze editie gepresenteerd door Joris Linsen. De kaartverkoop is begonnen.

Wyclef Jean
De Haitiaans-Amerikaanse rapper, singer-songwriter, muzikant, producer en politicus Wyclef Jean maakte samen met Lauryn Hill en Pras in de jaren negentig deel uit van de Fugees. Het hiphoptrio werd naar internationaal succes gekatapulteerd toen hun tweede album ‘The Score’, met de cover ‘Killing Me Softly’, in 1996 uitgroeide tot een van de bestverkochte rapalbums aller tijden. Wyclef ging vrij snel solo verder en scoorde met de hitsingles ‘We Trying To Stay Alive’ en ‘Gone Til November’. In de zomer van 2006 had hij samen met Shakira een wereldhit met het nummer ‘Hips Don’t Lie’.

Waylon
Zanger Waylon vernoemde zichzelf naar zijn grote idool Waylon Jennings. Hij deed jarenlang ervaring op in de country scene, maar werd bekend bij het grote publiek toen hij tweede werd bij het tv-programma Holland’s Got Talent. Zijn stem viel zó op dat hij een platencontract kreeg aangeboden van Universal Music. Waylon was zelfs de eerste Nederlandse soloartiest die werd getekend op het befaamde Motown-label. Met zijn eerste single ‘Wicked Way’ scoorde hij een grote hit en zijn debuutalbum ‘Wicked Ways’ werd goud. In 2010 verzorgde Waylon het voorprogramma van Whitney Houston tijdens haar tournee door het Verenigd Koninkrijk en Ierland, later dat jaar deed hij zelf een kleine tour door Canada. In 2011 kwam zijn tweede album ‘After All uit’. Met dit album wil Waylon door op het pad dat hem de afgelopen twee jaar steeds de goede kant op heeft gebracht. Muziek maken, knallen, in zichzelf geloven en er heel hard voor werken.

Joris Linsen
Joris Linsen neemt deze editie van Night of the Proms de presentatie voor zijn rekening. Hij werd bekend als presentator van het programma Taxi en het populaire programma Hello Goodbey. Naast presentator timmert Joris ook druk aan de weg als muzikant met zijn band Caramba. In 2000 verscheen het eerste album van deze band met door Joris vertaalde Mexicaanse evergreens. Hier kan hij zijn voorliefde voor Mexico, aangrijpende liedjes en meeslepende voordracht helemaal in kwijt.

Wyclef Jean, Gloria Estefan, Amy Macdonald, Hiromi, Waylon en het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot zorgen op 22 en 23 november voor een ongeëvenaard feest in Ahoy Rotterdam!

NIGHT OF THE PROMS

Vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2013
Ahoy – Rotterdam
Entree: € 34, € 39,50, € 44,50, € 48 en € 54 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Night of the Proms krijgt de steun van De Telegraaf en Classic FM. 

Kaartverkoop via: notp.com, http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).