The Maureens

The Maureens – The Maureens.

De Utrechtse The Maureens zijn ontstaan uit leden die eerder speelden in bands als Silence is Sexy, Mr. Love and the Stallions en Brown Feather Sparrow. De leden vonden elkaar in hun gezamenlijke voorliefde voor melodieuze popmuziek uit de jaren ’60. En dat is overduidelijk terug te horen op hun debuutalbum.

Al vanaf de introductie ‘Zuma Beach’ (de openingstrack van het album) en het daaropvolgende nummer ‘Brother’ kun je er niet omheen waar ze de mosterd vandaan hebben gehaald. Powerrock à la The Posies en Big Star die wordt aangevuld met Beach Boys achtige koortjes. The Beach Boys is de band waaraan je bij het luisteren van dit album het meest denkt. Bijvoorbeeld in het meerstemmige ‘There Goes My Love’ en ‘Boy Meets Girl’. En door het hammondorgel dat terug komt in onder andere ‘Early June’ en ‘Desert Song’ komt de jaren ’60 achtige sfeer nog meer om de hoek kijken.

Ook het vermelden waard is ‘Ohio Landscapes’. Een duet met Carol van Dyk van Bettie Serveert. Ook jaren ’60 achtig door het Byrds achtige gitaarspel. En één van de hoogtepunten van het album.

Aangezien retro hipper is dan ooit komen The Maureens op het perfecte moment met hun debuutalbum. Het is een frisse powerpop plaat waarbij bijna ieder pakkend en vrolijk klinkt. Voor iedereen die de zomer te snel voorbij vond gaan.

Sterren: 4,0****

Tekst: Peter van Cappelle

Het debuutalbum van The Maureens wordt aanstaande zaterdagavond 14 september gepresenteerd in de Ekko in Utrecht.