The Voice of Holland

Talenten bestormen de hitlijsten.

Bij de vorige drie edities werden al vele nummer 1-hits en gouden platen gescoord, maar ook in het vierde seizoen bestormen de talenten uit ‘The Voice of Holland’ de hitlijsten. Zo stond Mitchel Brunings na de eerste uitzending afgelopen vrijdag vier dagen lang met ‘Redemption Song’ op nummer 1 bij iTunes. In de nieuwe GfK Single Top 100 moet hij als nummer 3 slechts twee artiesten voor zich laten, Avicii en Niels Geusebroek, de halvefinalist uit het tweede seizoen van ‘The voice of Holland’.

Kandidaat Wudstik eindigde met het Nederlandstalige ‘Omarm’ op de eerste plaats van de Sterren.nl Top 20, en op de tiende positie in de GfK Single Top 100. In de laatstgenoemde hitlijst komt men ook de ‘Voice’-talenten Shirma Rouse en Maghen Hilgersum tegen.

Bovendien kregen de originele vertolkingen van ‘Redemption Song’ en ‘Omarm’ met de uitzending van ‘The voice of Holland’ hernieuwde belangstelling. Zo staat Bob Marley op de 89ste en BLØF op de 70ste plaats in de GfK Single Top 100. ‘Redemption Song’ heeft overigens nog niet eerder in de Nederlandse hitlijsten gestaan.

Vanavond is de tweede aflevering van de nieuwe reeks van ‘The voice of Holland’. De coaches zijn dit jaar: Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange en Ali B. De presentatie is in handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. De weg naar de finale op vrijdag 20 december bestaat uit ‘The Blind Auditions’, ‘The Battle’ en de liveshows.

‘The voice of Holland’ won in 2012 de Gouden Televizier-Ring. Talpa produceert het programma en Vodafone is partner en betrekt kijkers via mobiel internet bij het programma en de kandidaten.

Uitzending

RTL 4, elke vrijdag 20.30 – 22.30 uur

http://www.thevoiceofholland.com