Trans-Siberian Orchestra

Succesvol rockproject komt naar Heineken Music Hall.

Op zaterdag 18 januari geeft Trans-Siberian Orchestra (TSO) een concert in de Heineken Music Hall. TSO, een van de meest succesvolle rock-projecten in Noord-Amerika – is een ongekende mix van progressieve rock en symfonische muziek, gecombineerd met theaterelementen. In de afgelopen 15 jaar is de act, met meer dan 1500 concerten en 10 miljoen bezoekers in de Verenigde Staten uitgegroeid tot een van de grootste arena rock-acts. De voorverkoop van dit concert dat deel uitmaakt van de Winter Tour 2014, start aanstaande vrijdag om 10 uur.

Trans-Siberian Orchestra werd in 1993 opgericht door producer, componist, en tekstschrijver Paul O’Neill. Vanaf 1999 groeit de populariteit als de band begint te touren na de derde rock opera “Beethoven’s Last Night”. Omschreven als The Who’s Tommy meets The Phantom of the Opera met de lichtshow van Pink Floyd, heeft TSO meer dan tien miljoen albums verkocht en is uitgegroeid tot een van ’s werelds tourende top acts. Bij zowel Billboard Magazine als Pollstar staat TSO in de top 10 van bestverkopende acts in het eerste decennium.

Tijdens de Winter Tour 2014 brengt TSO een selectie van nummers uit vijf van hun rockopera’s. Het concert neemt het publiek mee op een muzikale reis door de werelden van de rock en klassiek, met een unieke lasershow en bombastisch vuurwerk.  Voorafgaand aan de tour verschijnt op 4 oktober het eerste Greatest-Hits album “Tales Of Winter”. Trans-Siberian Orchestra speelde slechts een keer eerder in Nederland in 2011.

Trans-Siberian Orchestra – Winter Tour 2014

Zaterdag 18 januari 2014
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: € 52, € 56, € 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).