Eller van Buuren

Broer van Armin bewerkte selectie van diens hits.

Op 22 november gaat een uniek nieuw album in release ’Eller van Buuren presents Acoustic Dance Music’. De jongere broer van de nummer 1 DJ van de wereld, Armin van Buuren, heeft een selectie van diens hits bewerkt in een (semi-)akoestische uitvoering. De EDM (Electronic Dance Music) -classics van Armin zijn compleet opnieuw opgenomen en uitgevoerd door Eller van Buuren en zijn band. De zangers en zangeressen van de originele tracks zijn opnieuw benaderd voor dit album. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke nationale en internationale artiesten een bijdrage hebben geleverd aan het album ‘Eller van Buuren presents Acoustic Dance Music’.

Armin over zijn jongere broer: Eller is een extreem begaafde muzikant die echt kan spelen en al jaren in verschillende formaties heeft gespeeld. We hebben in het verleden veel samen gewerkt, onder andere op mijn ‘Armin Only’- shows. Ondanks dat hij muzikaal misschien meer in een andere wereld zit, komen onze werelden nu weer samen in een uniek project. Ik ben echt onder de indruk van hoe hij mijn werk heeft gecoverd en er een hele eigen sound aan heeft kunnen geven.

Het idee voor dit album ontstond een aantal jaar geleden tijdens de ‘Armin Only’-wereldtour waarbij Eller live op het podium de gitaarpartijen voor zijn rekening nam. Tussen het vele reizen en de shows door zat Eller urenlang op zijn hotelkamer met zijn gitaar Armin- nummers te spelen. Dit leidde tot  een reeks korte online filmpje onder de noemer ‘Acoustic hotel room sessions’, deze filmpjes werden  honderdduizenden keren bekeken op YouTube. Eller legde zijn idee om verschillende singles akoestisch en semi-akoestisch te bewerken en als ADM- album uit te brengen voor aan Armin. Armin reageerde meteen enthousiast en samen maakten ze een short-list met Armin classics die niet op dit album mochten ontbreken.

Eller van Buuren over het ontstaan dit project: ADM brengt mensen bij elkaar. Of het nou de trance fans zijn of de liefhebbers van jazz, pop en lounge in de meest pure vorm. Je hoort al deze vormen  terug op dit album. Ik vond het zelf geweldig om te ervaren dat de songs niet alleen maar in de dance-uitvoering werken, maar juist ook in deze meer ‘(semi) akoestische’ uitvoering. Armins motto is: ‘Wees nooit een gevangene van je eigen stijl’ en daar sluit ik me volledig bij aan.

 

TRACKLISTING (nog niet definitieve volgorde):
1.    Feel so good
2.    Shivers
3.    Neon hero
4.    Suddenly summer
5.    Going wrong
6.    Broken tonight
7.    Burned with desire
8.    Unforgivable

9.    Drowning
10.  Youtopia
11.  Not giving up on love
12.  In and out of love
13.  Cereal