Jay-Z

Rapper met The Magna Carta Tour in Ziggo Dome.

Jay-Z stond op 29 oktober in Ziggo Dome. Special guest was niemand minder dan Timbaland.

Na zijn eerste nummer 1 albumnotering in Engeland met zijn nieuwste album ‘Magna Carta Holy Grail’, heeft Jay Z zojuist zijn Europese tournee aangekondigd voor de herfst 2013.

Shawn Carter groeide op in een van de gevaarlijkste wijken van Brooklyn. De metrolijnen die door deze buurt liepen, waren de inspiratiebron voor zijn bijnaam Jay Z, namelijk lijn J en lijn Z (samen JZ – Jay Z).

Van jongs af aan hield Shawn ‘Jay Z’ Carter zich bezig met rapmuziek en hij scoorde in 1997 zijn eerste hits. Nadat Jay Z in een onderlinge strijd in de rap-wereld belandde, besloot hij weg te blijven uit die ‘onderwereld’ en zich op een serieuze manier op zijn muziek te richten. @Ziggo Dome

Fotografie: Harold Versteeg PhotoFresh.nl