Showtek

DJ/Producerduo verovert de wereld.

De aanstekelijke nieuwe track ‘Booyah’ van het DJ/Producer duo Showtek neemt in sneltreinvaart de internationale charts over. De track komt deze week op nummer 5 binnen in de UK Chart en krijgt vele lovende reacties van vele grote DJ’s.

‘BOOYAH’ is een Dance track met verschillende invloeden zoals raggamuffin, drum&bass en electro. Met de vocalen van Sonny Wilson en We Are Loud als co-producers was de geboorte van ‘Booyah’ een feit!

De broers Wouter en Sjoers Janssen, samen Showtek, lieten de track korte tijd geleden aan David Guetta horen in zijn studio in Ibiza. “Hij viel letterlijk van zijn stoel en zei: ‘Wow guys, this is great! It’s a hit!’ We staan nu met een clubtrack in de hitlijsten dus zijn heel blij met hoe het tot nu toe gaat!”

Guetta is niet de enige ‘Booyah’-fan uit hogere kringen: Calvin Harris tweette eerder al zijn support voor de track, en ook Zane Lowe en Pete Tong van BBC Radio1 draaiden de track. ‘Booyah’ was zelfs ‘Hottest Record in the World’ in de show van Lowe. #1 DJ van de wereld Hardwell noemt de track ‘alweer een Showtek bom’, en ook grote namen als Steve Aoki, Nicky Romero, Sander van Doorn, Bingo Players en Laidback Luke steunen de track en draaien deze in hun eigen sets.

Showtek scoort momenteel niet alleen met ‘Booyah’, hun vorige track ‘Cannonball’ bereikte eerder al de gouden status in zowel Nederland als België. De hardstyle track ‘FTS’, die het duo in 2006 maakte, staat op #1 in de All Time Hardstyle Top 1000 die Q-Dance vorige week bekend maakte. Al deze resultaten leidde er toe dat Showtek binnenkwam op de 27e plaats van de DJMAG top 100 van dit jaar.. Een uitmuntende prestatie.

Showtek wordt met elke hit een act van groter formaat, de wereld rondreizend met hun unieke sound. Dit duo werd eerder #17 in de lijst met muzikale exportproducten voor moederland Nederland. Grote muzieksites als Dancing Astronaut en Billboard tippen het duo en ook de schrijvers bij thissongissick.com en elektrodaily.com verwachten niets anders dan grootste producties van Showtek.

Na het hele jaar awards ophalen en records breken, kan de toekomst van Showtek alleen nog meer buitenaards worden.