The Elwins

CANADESE INDIEBAND IN MEI DRIE KEER IN NEDERLAND TE ZIEN.

De jonge enthousiastelingen van de Canadese indieband The Elwins komen met hun frisse pop in het voorjaar van 2014 voor drie optredens naar Nederland. De kaartverkoop voor de shows in Merleyn, EKKO en Het Paard van Troje is per direct gestart via de websites van de zalen.

The Elwins, afkomstig uit Toronto, timmeren sinds hun oprichting in 2008 flink aan de weg met hun happy, vrolijke sound met invloeden van The Shins en Flaming Lips. Met optredens op o.a. SXSW en Pop Montreal, tours met Tokyo Police Club, The Sadies en Brendan Canning, plus hun drie EP’s en eerste langspeler zijn de vier heren niet meer weg te denken uit de huidige indiepop-scene. Debuutalbum ‘And I Thank You’ laat een staaltje ijzersterk songschrijftalent zien dat bovendien meesterlijk de balans weet op te zoeken tussen catchy refreinen, uitbundige gitaren en de nodige rust.

Ook Nederland begint langzaamaan in de ban te raken van de frisse gitaarpop van The Elwins. Zo werd het nummer ‘Forgetful Assistance’ deze zomer opgenomen in de Vette Vijftien van Ondergewaardeerde Liedjes en werd ‘And I Thank You’ ook al getipt door 3voor12: “Precies goed om morgen op te zetten als je net wakker wordt, rustig van je ontbijtje geniet terwijl je de krant openslaat en meteen doorbladert naar de goed nieuws berichtenkatern. Geloof hierin en laat The Elwins een lach op je gezicht toveren.”

The Elwins: een aanrader voor iedereen die van de betere popliedjes met een ongedwongen sound à la The Strokes, The Shins en Born Ruffians houdt.

THE ELWINS

Woensdag 28 mei 2014
Merleyn – Nijmegen
Entree: € 8,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.doornroosje.nl en aan de kassa.

Donderdag 29 mei 2014
EKKO – Utrecht
Entree: € 9,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.ekko.nl en via de winkels van Primera.

Vrijdag 30 mei 2014
Paard van Troje – Den Haag
Entree: € 10,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.paard.nl, aan de kassa, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Website | Facebook | Twitter