Whiz Khalifa

Hiphop ster pakt Heineken Music Hall in.

Op donderdag 3 oktober 2013 komt de Amerikaanse hiphop-ster Wiz Khalifa voor de tweede keer naar de Heineken Music Hall (HMH). Eerder verkocht hij de HMH uit op de rug van hitsingles Black & Yellow, Young, Wild & Free (feat. Snoop Dogg) en album Rolling Papers. Dat album kwam op #1 binnen in de Amerikaanse Billboard Charts, evenals opvolger O.N.I.F.C. begin deze maand.

De 25-jarige Wiz Khalifa (echte naam: Cameron Thomaz) brengt sinds 2005 mixtapes uit, waarvanKush & Orange Juice de meest succesvolle is, door MTV uitgeroepen tot Top Mixtape 2010. Sindsdien gaat het hard: hitsingle Black And Yellow is inmiddels ruim 140 miljoen keer bekeken op YouTube, stond op #1 in Billboard en legde daarmee de basis voor Wiz’ Nederlandse succes en een uitverkochte Heineken Music Hall in november 2011. Geen wonder dat hij snel terug is bij het uitkomen van zijn nieuwe album O.N.I.F.C.

Fotografie: Harold Versteeg PhotoFresh.nl