The Partysquad

Duo verzorgt voorprogramma M.I.A. tijdens releaseparty in New York

Nederlands duo The Partysquad stond  tijdens de releaseparty van de wereldwijd bekende Engelse artieste M.I.A. op haar uitnodiging in het voorprogramma. Ook  deed The Partysquad het voorprogramma van M.I.A.’s showcase in Terminal 5 in New York. De twee produceerden de tracks ‘Y.A.L.A’ en ‘Double Bubble Trouble’ die op haar nieuwe album ‘Matangi’ staan.

M.I.A., een controversiële dame met Sri Lankaanse roots, is al jaren een fenomeen, muzikaal vernieuwend en grensverleggend. Bij de producties van The Partysquad passen dezelfde termen. De door The Partysquad gecreëerde sounds in de recente samenwerkingen voor ‘Y.A.L.A’ en ‘Double Bubble Trouble’ zit de artieste als gegoten. Een perfecte samenwerking.

The Partysquad, bestaande uit Ruben Fernhout en Jerry Leembruggen, zetten zichzelf in 2006 op de kaart met hiphop producties als ‘Helemaal naar de klote’ en ‘Wat wil je doen’. Met meer dan 10 Top 40 hitsingles drukken ze hun stempel op het genre. Al snel tonen ze hun veelzijdigheid met electro house, reggae, dance en dub producties. Ze verzorgen voorprogramma’s voor Kanye West en 50 Cent. Ook stonden ze op alle grote dance festivals als Dance Valley en Mysteryland.

In 2009 gaat het duo een samenwerking met platenlabel ‘Mad Decent’ van Major Lazer’s frontman Diplo aan. Ze brengen een EP uit en werken samen aan ‘Original Don’ en ‘Mash up the dance’. Hiermee breken ze officieel door in Amerika met hun unieke sound. Hun laatste release ‘#Pantsdown’, met Mitchell Niemeyer, zorgt voor wereldwijde broek-op-de-enkels feestjes, en staat momenteel op #2 in Beatport’s Top Electro House chart en #8 in Beatport’s mainchart.

M.I.A werd bekend met ‘Galang’, scoorde in 2010 een wereldhit met ‘Paper Planes’ en werd al een genomineerd voor een Academy Award, twee Grammy’s en een Mercury Prize.