Black Sabbath

Band heer en meester in Ziggo Dome.

De tour van Black Sabbath start op 20 november in Helsinki en deed op donderdag 28 november de Amsterdamse Ziggo Dome aan.

Kort geleden is het nieuwste album ’13’ uitgekomen. ’13’ is het eerste studioalbum van Black Sabbath sinds Never Say Die uit 1978. De plaat is geproduceerd door meervoudig Grammy winnaar Rick Rubin en op het album is de originele line-up van de band te horen, bestaande uit Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler. Tijdens de opnames werd Black Sabbath bijgestaan door drummer Brad Wilk (Rage Against The Machine).

In 1970 gaf het revolutionaire en invloedrijke Black Sabbath hun eerste concert in de legendarische Whisky A Go-Go club. Inmiddels zijn we ruim veertig jaar verder, ruim 70 miljoen verkochte albums, een grammy en de opname in de Rock and Roll Hall of Fame. De motivatie voor laatstgenoemde wapenfeit: “Het succes van de eerste twee albums, ‘Black Sabbath’ en ‘Paranoid’ bracht een verandering teweeg in de rockwereld. Black Sabbath gooide de muziekscene overhoop en het begrip ‘heavy metal’ werd in de woordenboeken van fans bijgeschreven als die compacte, bulderende tak van de rockmuziek waarin Black Sabbath heer en meester is.”

Fotografie: Paul Barendregt