Candy Dulfer

Saxofoniste verzorgt virtuoos optreden in De Groene Engel.

Vorig jaar was Candy Dulfer al te gast in de Groene Engel, dat was haar en het publiek blijkbaar goed bevallen. Nu stond ze opnieuw op het Osse podium met een volle zaal voor zich.

Het voorprogramma werd verzorgd door Eveline Vroonland die een kort maar krachtig begin neerzette in haar eentje. Ik kijk uit naar de dag dat ze wat meer nummers heeft om meer van haar te ontdekken, eind dit jaar zal haar EP uitkomen.

Het begon met Happiness wat meteen de juiste sfeer creëerde in de zaal. Candy Dulfer staat al een hele poos op het podium en heeft gespeeld met vele helden als Prince en Dave Stewartgitarist van Eurythmics. Het is des te leuke dat ze nu weer in wat kleinere zalen speelt. De vonken vliegen er vanaf, met 2 nieuwe bandleden op vocalen beatboxer Andy Ninvalle en mic vocalist Phatt. Die geven het geheel een wat meer R&B sausje. De drummer/DJ Kikke zorgt voor de beat waardoor het alle kanten op gaat qua muziekstijl.

Het onafhoudelijk enthousiasme van Candy zorgt dat de vaart erin blijft. Haar longinhoud is niet minder geworden, gedurende vrijwel de hele show blaast ze uit volle borst op haar Saxofoon. Ze trok zelfs nog even het publiek in om daar een showtje weg te geven dicht bijhaar fans die allen met hun telefoon dat moment vastlegde. De beatboxer gaf een gave solo waarna Phatt kwam helpen met Billy Jean het nummer van Michael Jackson.

‘Lily was here’ Was de eerste samenwerking met Dave Stewart van Eurythmics,  waaraan ze zo verteld ze veel aan gehad heeft voor haar eigen carrière. In 1989 was het een nummer 1 hit in heel Europa. Dit nummer blijft heerlijk om naar te luisteren en door de improvisatie ook lekker om te spelen lijkt me. Ook andere hits als Pick up the pieces en Crazy stonden op de setlist. Met Good Music besloot Candy een geweldige avond.

See you next time in de Groene Engel Candy!

Tekst en fotografie: Hans Kreutzer