Celine Cairo

Singer/songwriter brengt drieluik over de liefde uit.

Op 27 november brengt singer/songwriter Celine Cairo haar EP ‘Follow’ uit, een drieluik over de liefde. De EP is niet alleen verkrijgbaar in de winkels en online, maar ook via een speciale app. Door de app te downloaden kunnen fans niet alleen de EP beluisteren; zij krijgen ook als eerste toegang tot nieuwe muziek, exclusieve foto’s en filmpjes, achtergrondverhalen en uitnodigingen voor bijzondere concerten.

Vandaag verschijnt ‘Follow’, de eerste single van de EP. Bekijk de clip van ‘Follow’ hier. Voor alledrie de tracks van de EP brengt Cairo een video uit, gemaakt door de Duitse kunstenaar Jacob Rheinlander. Hij is tevens verantwoordelijk voor het artwork.
Mentor Fink
Cairo werkte voor ‘Follow’ samen met haar grote inspiratiebron Fin Greenall, ook bekend als Fink, die als producer en artistiek leider optreedt. Ze wilde al heel lang met hem samenwerken, en kreeg via Eric Corton de kans om met hem in contact te komen. Ze stuurde hem een aantal mp3’s, waarmee ze zijn interesse wekte. In maart 2013 vloog hij naar Amsterdam om samen met Cairo de EP op te nemen in de Electric Monkey Studio. Cairo over deze samenwerking: “Fin is mijn mentor geworden. Hij gelooft echt in mij en dat heeft mijn zelfvertrouwen en geloof in wat ik doe heel veel goed gedaan.” Ook Ruben Hein werd  betrokken bij het drieluik; hij speelde alle pianopartijen in.

Over Celine Cairo

Celine Cairo (1990) besluit op haar 18e om vol voor de muziek te gaan. Ze vormt een trio waarmee ze binnen een jaar optredens geeft in Paradiso, het Concertgebouw en Carnegie Hall in New York. Ook wordt ze gevraagd op te treden in DWDD en tijdens TedX. Cairo’s repertoire groeit en in 2010 besluit ze een EP uit te brengen, waarvan ‘Got Me Good’ plots wordt opgepikt door DJ Edwin Evers. Dit geeft haar populariteit een boost; ook ontdekken steeds meer muziekliefhebbers haar filmpjes op YouTube. Ze besluit zang te studeren aan het Conservatorium en werkt onder de vleugels van Fin Greenall aan haar repertoire. Ze vormt vervolgens haar nu volledige band, waarmee ze recent de North Sea Jazz Club uitverkocht en vanaf januari de theaters aandoet.

‘Follow’ wordt op 27 november gelanceerd in Paradiso.

Tourdata:

08 januari                    Theater aan de Parade, Den Bosch

09 januari                    Theater aan het Vrijthof, Maastricht

11 januari                      Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

14 februari      –            De Meervaart, Amsterdam

24 april                          Speeldoos Baarn, Baarn

 

www.celinecairo.com