Celine Dion

Na zes jaar nieuw Engelstalig album.

Zes jaar maar liefst hebben we moeten wachten op een nieuwe Engelstalige plaat van Céline Dion. Het werd een album van deze tijd waarop de Canadese zangeres nieuwe wegen inslaat. Dion is op haar 25e studioalbum vooral op zoek naar een hedendaagse sound en daar is ze allessinds in geslaagd. Loved Me Back To Life is een popplaat geworden vol met hitgevoelige songs. De zangeres gaat samenwerkingen aan met bijvoorbeeld Ne-Yo (het nummer Incredible) en met Stevie Wonder (Overjoyed). De plaat bevat zowel uptempo als powerballads waardoor de zangeres zo beroemd werd. Alleen zingt ze hier wat meer ingehouden, vaak zonder de bekende uithalen die we doorgaans van haar gewend zijn. Dion lijkt met haar tijd mee te willen gaan om zo ook een nieuw publiek aan te boren. Dat gaat haar zeker lukken met dit nieuwe album. De liedjes liggen stuk voor stuk erg aangenaam in het oor. Van moderne pop tot covers van artiesten als Billy Joel, Patti Austin en Janis Ian. Al met al een gevarieerde en vooral aangename nieuwe plaat van Céline Dion. Loved Me Back To Life bevat 12 nummers. Er is ook een luxe versie verkrijgbaar. (AR)