MIng’s Pretty Heroes

Zangeres zoekt fondsen voor release album.

Een nieuwe album release via crowdfunding. Dat is een gewaagd project. Ai Ming Oei, de Rotterdamse singer-songwriter en zangeres van Ming’s Pretty Heroes gelooft heilig in de weg die ze is ingeslagen.

De fans zitten er met smart op te wachten: het derde album van Ming’s Pretty Heroes en de opvolger van ‘Karma’ uit 2010. “We zijn bezig met de laatste liedjes die op het album komen” vertelt Ming in Rotterdam. Ze komt net uit de studio waar op dat moment de laatste hand aan de plaat gelegd wordt. Ze is er erg enthousiast over. “Er zit opnieuw groei in. Ik ga weer een stapje verder in mijn kunnen. Ik kan niet wachten om de liedjes live op het podium te brengen”.

Maar zover is dat nu nog niet. Ming is momenteel druk bezig met het zoeken naar fondsen voor de release van ‘Roots and Bones’. Er is nog een bedrag van 6000 euro nodig om deze droom te verwezenlijken. “Tegenwoordig moet je inventief zijn als je in de muziek actief wilt blijven. Daarom ben ik in zee gegaan met crowdfundingsplatform Voordekunst.nl. Fans kunnen via die website meehelpen met de release van het album. Als alles volgens plan gaat dan komt het album in januari 2014 uit”.

Wat houdt crowdfunding precies in? “Mensen kunnen de release van de plaat helpen versnellen door een donatie naar keuze te doen. Ik lever daarvoor ook tegenprestaties. Donateurs kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een door mij gegeven workshop of deelnemen aan het door mijzelf georganiseerde Kerstdiner in RAAF in Rotterdam. Bijzonder is ook de mogelijkheid om een speciale luistersessie met mij mee te maken. Ik vertel de mensen dan het verhaal achter de liedjes” aldus Ming. Dat laatste kan al na een donatie van 100 euro.

Het is niet de eerste keer dat een artiest gebruik maakt van crowdfunding om de release van een album mogelijk te maken. Ntjam Rosie deed het al eerder en het lukte haar om genoeg fondsen binnen te halen. Daarom heeft ook Ai Ming Oei alle kans van slagen.

Ming heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. “Zeker niet nee. Afgelopen zomer verzorgde ik de muziek bij de voorstelling ‘MEER RUIS’ van Conny Jansen Danst. Dat was absoluut een onvergetelijke en leerzame ervaring. Ik heb daar erg van genoten.

Tenslotte nog wat meer over ‘Roots and Bones’. “Het Album heeft breekbaarheid als centraal thema. Over diepe emoties die tot het bot gaan. Gevoelens die zo sterk zijn dat ze pijn doen. Op de plaat deel ik net als op ‘Karma’ mijn diepste gevoelens. In de hoop dat ze herkenbaar zijn voor de mensen en daardoor een eigen leven gaan leiden. “Het wordt een album met een duister randje maar ook speelse beats. Hou voor de officiele release-datum de website in de gaten.” (AR)

www.mingsprettyheroes.com

www.crowdfundingsplatformVoordekunst.nl

Foto: Rick Arnold