Sheila E.

Percussioniste en zangeres live in People’s Place.

Sheila E. kennen we natuurlijk van wereldhits als ‘The Glamorous Life’ en ‘A Love Bizarre’, maar ook vanwege haar verschijning als sexy latin dame en haar samenwerking met Prince en zeker niet op de laatste plaats vanwege haar drum- en percussie kwaliteiten.

Sheila E. trad de laatste jaren veel op, onder meer met haar E. Train band (waar ook haar vader Pete Escovedo deel van uitmaakt). Met hen maakte ze verschillende albums. Maar een soloalbum van Miss E. mochten we de laatste tien jaar niet meer verwelkomen. Tot nu dan. Icon heet de plaat waarop Sheila E. ook een keur van muzikanten verwelkomt waaronder Mr. Prince himself.

Op 9 november gaf ze de fans er een voorproefje van tijdens het optreden in People’s Place in Amsterdam.

Fotografie: Anneke Ruys