Vampire Weekend

Indierockgroep gaf concert in de HMH.

Na een wervelend optreden op De Wereld Draait Buiten was Vampire Weekend dit najaar terug in Nederland. De indierockgroep gaf op dinsdag 19 november een concert in de Heineken Music Hall.

De uit New York afkomstige band  Vampire Weekend bracht in 2008 hun gelijknamige debuutalbum uit, dat wereldwijd werd ontvangen als een van de beste indierockplaten van dat jaar. Ook het tweede album ‘Contra’ werd bijzonder goed onthaald en werd genomineerd voor een Grammy Award. Eind mei kwam hun langverwachte derde album ‘Modern Vampires of The City’ uit.

Vampire Weekend speelde op diverse grote festivals zoals Lowlands, Rockin’ Park en Rock Werchter. Hun sound is uniek en word beschreven als een aanstekelijke mix van afrobeats en Caribische ritmes met westerse popmuziek gecombineerd met stuiterende indierock. @Heineken Music Hall

Fotografie: Luuk Denekamp