VanVelzen

Hoofdrolspelers bioscoopfilm Soof backingvocals in videoclip VanVelzen.

In de videoclip van VanVelzen’s nieuwe single ‘The Blessed Days’ zingt een wel heel bijzonder trio de backing vocals. Naast VanVelzen en zijn band zien we hoofdrolspelers uit de nieuwe bioscoopfilm Soof: Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en beroemde choreograaf Dan Karaty. Daarnaast vervullen andere actrices uit de film Lobke de Boer en Eva Laurenssen de rol van blazers in de band. VanVelzen schreef ‘The Blessed Days’ speciaal als titelsong voor de nieuwe Nederlandse romantische komedie Soof, die geregisseerd is door Antoinette Beumer (LOFT, De Gelukkige Huisvrouw, Jackie).

De samenwerking rondom de titelsong voor de film verliep zo goed dat de acteurs ook graag meewerkten aan de videoclip voor het nummer.   Lies Visschedijk: ‘Eindelijk na 39 jaar zit ik in een videoclip!’ VanVelzen: ‘Het was een feest om met de acteurs uit de film de videoclip te maken, dat had ik nog nooit eerder gedaan. ‘Soof is een feelgood film, en zo ook de videoclip voor ‘The Blessed Days’. De clip is een dikke knipoog naar de jaren ’80. Het is heerlijk om jezelf niet altijd even te serieus te nemen. Wie zijn klassiekers kent, ziet zelfs verwijzingen naar de video ‘When the going gets tough’ van Billy Ocean; een klassieke jaren ’80 hit’.

In de film Soof nadert Soof (Lies Visschedijk) de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “is this all there is?” Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel de man is, waar Soof ooit voor viel. De film wordt geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films, in samenwerking met RTL Nederland, Telegraaf Media Groep en UPC Nederland. De videoclip is geschreven door Roel van Velzen, Simon Gitsels en Peter Kvint en geproduceerd door Basha de Bruijn. Independent Films brengt Soof op 12 december 2013 uit in de bioscoop; VanVelzen’s video ‘The Blessed Days’ is hier te bekijken en de singel is vanaf nu overal verkrijgbaar.