Walter Trout

Bluesveteraan in LuxorLive.

Al vijf decennia lang staat deze gitarist aan de wereldtop van de blues. Zowel als solo-artiest als gitaarheld bij de legendarische John Mayall’s Bluesbreakers en Canned Heat. Als side-man speelde hij met John Lee Hooker, Big Mama Thornton, Lowell Fulson en Joe Tex.

Luther Allison is een naam die niet in dit rijtje misstaat. In 1986 heeft Walter Trout tijdens het Montreux Jazz Festival een geweldig gesprek met deze Chicago bluesman. In dezelfde kamer zitten John Mayall, Buddy Guy, Junior Wells, Robert Cray, Otis Rush te lunchen; Dr. John verzorgt op akoestische gitaar de muziek. Nooit zal Walter Trout dit moment vergeten. Dat jaar speelt hij één keer samen met Allison. Als ze van het podium lopen wordt de foto genomen die nu op de hoes van zijn nieuwe album prijkt. Toen Luther Allison in 1997 overleed besloot hij een eerbetoon aan hem te wijden. In juni zal dit album eindelijk verschijnen.

Ondanks een zeer indrukwekkende catalogus van 22 solo-albums speelt Trout nog steeds niet op de creatieve automatische piloot. Zelf zegt hij in ieder geval met meer vuur te spelen dan toen hij 25 was!  @LuxorLive

Fotografie: Rob Herstel