Angelica – Thrive

Sommige carrièreveranderingen zijn bijzonder, maar van balletdanseres naar metalzangeres gaan is toch wel een unicum. Toch heeft Angelica Rylin in 2007 deze stap gemaakt. Inmiddels brengt ze haar derde album uit en dat album heet “Thrive”

Het album begint met “Breaking my Heart”, een metalnummer dat als onderwerp de liefde heeft. Daarmee komt meteen het grootste kritiekpunt bovendrijven: met deze beschrijving heb ik vrijwel alle nummers op het album omschreven. Op zich is met het onderwerp niets mis, maar twaalf nummers die alleen maar over de liefde gaan wordt een beetje eentonig.

Daarnaast is bij veel nummers niet alleen het onderwerp hetzelfde, maar ook de muziek lijkt veel op elkaar. Het tempo, de manier van zingen, de opbouw, het lijkt bijna uitwisselbaar. De uitzondering die hierbij genoemd moet worden is “Losers in Paradise”, dat net zoveel kenmerken van ballade als metal bevat.

Dat het allemaal een beetje hetzelfde klinkt, betekent echter niet dat het slecht is. In tegendeel, deze cd is qua muziek dik in orde en bij vlagen zelfs uitstekend. Angelica heeft een hele goede, emotionele stem die zich uitstekend leent voor de onderwerpkeuze en de muziek. Ook de solo’s zijn virtuoos en strak gespeeld. Vooral bij de solo van “Take me to your heart” zal je je oren niet geloven!

Daarom is het des te zuurder dat Angelica niet genoeg tussen de nummers heeft afgewisseld. Ze laat op dit album zien dat ze kwaliteiten heeft en dat ze zeker niet voor eeuwig tot de middenmoot veroordeeld hoeft te zijn. Ze moet zich echter nog wel op het vlak van diversiteit ontwikkelen. Als ze dit doet, dan zie ik deze nu nog vrij onbekende zangeres een mooie toekomst tegemoet gaan.

Beoordeling: 3,5 sterren***

Tekst: Imre Himmelbauer