Celine Cairo

Interview met veelbelovende zangeres.

Met haar tweede EP Follow levert Celine Cairo alweer een mooi visitekaartje af. De 3-track EP verhaalt over de liefde in al haar facetten. In een interview vertelt de zangeres over alle ins & outs.

Door Anneke Ruys

In hoeverre verschilt Follow van de voorganger?

Mijn eerste EP heb ik akoestisch opgenomen in een kelder. De liedjes voor Follow zijn wat dieper ontwikkeld. Ik heb samengewerkt met Fin Greenall (Fink) die ik zelf erg bewonder. Ik heb hem ontmoet via Eric Corton. Hij bewondert mijn talent en is uiteindelijk mijn mentor geworden. Daar ben ik erg blij mee.

Ook Ruben Hein speelt op je album mee.

Ja en dat is ook zeker een verrijking voor mijn muziek. We kennen elkaar al lang en zijn door de jaren heen vrienden geworden. Hij speelde alle pianopartijen op Follow in. Ik ben heel erg blij met zijn bijdrage op mijn EP. Ruben is een groot musicus en ik ben heel blij dat ik met hem mag samenwerken.

Waar gaat Follow over?

Mijn EP gaat over de liefde in al haar facetten. Van verliefd zijn tot de frustratie na een mislukte relatie. En over verliefd worden op iemand die al in een relatie zit.

Er is ook een speciale app ontwikkeld.

Fans kunnen inderdaad een app downloaden. Daarmee kunnen ze de muziek beluisteren, maar ook andere bijzondere dingen. Zoals foto’s en filmpjes downloaden en uitnodigingen voor bijzondere concerten. De EP is zowel fysiek te verkrijgen als online en op spotify en iTunes.

Je bent al van jongs af aan met muziek bezig.

Ik ben ook in een muzikaal huishouden opgegroeid. Bij ons thuis weerklonk altijd muziek. Op mijn elfde had ik al zangles en kort daarna kreeg ik mijn eerste gitaar. Op mijn zestiende had ik al een aantal liedjes geschreven en trad ik al op.

Je hebt ook Conservatorium gedaan.

Ja dat was in 2010. Toen heb ik zang gestudeerd op het Conservatorium in Amsterdam. Na twee jaar ben ik daarmee gestopt. Ik ben naar het Conservatorium gegaan voor verdieping en dat is gelukt. Op een gegeven moment kwamen de optredens, het liedjes schrijven en het repeteren met mijn band. Het werd zoveel allemaal dat ik belangrijke keuzes moest maken.

Je maakt deel uit van Nudge. Wat houdt dat precies in?

Nudge is een duurzaam platform. Daar ben ik ambassadeur van.  Ik ben me heel erg bewust van het belang van de natuur en hoeveel je kunt bereiken met duurzaamheid. Met kleine initiatieven kun je soms zoveel bereiken. Zo is mijn EP zo duurzaam mogelijk gemaakt. Tijdens de tour wil ik ook kleding, catering en vervoer zo duurzaam mogelijk vormgeven.

Wat wil je met jouw muziek uitdragen?

Ik hoop dat ik met mijn liedjes mensen mag ontroeren en raken. Ook wil ik hen een moment van inspiratie bieden. Hen laten zien hoe mooi liefde kan zijn, in al haar aspecten. Als je dichtbij jezelf staat dan ervaar je de liefde in je omgeving meer.  Liefde is iets heel moois. Liefde voor mensen, maar bijvoorbeeld ook voor de natuur. Ik wil graag betere keuzes maken, uit liefde voor de wereld.