Depeche Mode

Band overtuigt in Ziggo Dome.

Op zaterdag 7 december 2013 stond Depeche Mode op de planken in de Ziggo Dome.

Pioniers van het post-punk tijdperk, zo worden de drie bandleden van Depeche Mode ook wel genoemd. Ontstaan begin jaren tachtig en met een platenverkoop van een dikke honderd miljoen is de band inmiddels één van de invloedrijkste ter wereld, zowel in de studio als op tournee. Op 4 mei 2013 trappen Martin Gore, Dave Gahan en Andy ‘Fletch’ Fletcher hun Europese zomertour af in Nice, Frankrijk. In het najaar wordt de tour voortgezet en vereerde de unieke Britse synthpopformatie ook Amsterdam met een bezoekje.

De video van de eerste single van het nog te verschijnen nieuwe album zag op 1 februari het levenslicht. ‘Heaven’, zoals deze single is gedoopt, is lovend ontvangen en smaakt naar meer. Dat komt goed uit, want vanaf vrijdag 22 maart ligt het complete album, ‘Delta Machine’, in de winkels. Het is het dertiende studioalbum van Depeche Mode en opvolger van succesplaat ‘Sounds of the Universe’ uit 2009. Behalve de normale CD verschijnt ‘Delta Machine’ ook in een luxe uitvoering met vier extra tracks en een 28 pagina’s tellend fotoboek van en door popfotograaf Anton Corbijn.

Martin Gore over de nieuwe plaat: “Writing this album was incredibly daunting as I wanted the sound of this collection to be very modern. I want people to feel good about listening to this record, to get some kind of peace. It’s just got something magical about it.”

Behalve nummers van ‘Delta Machine’ kwamen ook oude klassiekers als ‘People are People’, ‘Just Can’t Get Enough’ en ‘Enjoy the Silence’ voorbij in de Ziggo Dome, op zaterdag 7 december 2013. @Ziggo Dome

Fotografie: Rob Herstel