Maggy Reilly

Maggie Reilly mag toch gerust een ‘golden oldie’ genoemd worden. De 56-jarige Schotste heeft in 2009 haar tiende album uitgebracht en heeft met de hits “Moonlight Shadow” en “to France” hoog in de hitlijsten van Nederland gestaan. Nu brengt ze een nieuw album uit, “Heaven Sent” genaamd.

Eerst moet er gezegd worden dat Maggie Reilly op dit album heeft laten zien dat ze erg veel stijlen beheerst. Zo kan “Stars at Night” het beste beschreven worden als folkloristische rock, is “Heaven Sent” een rasecht disconummer dat zo in de jaren ’70 had kunnen worden uitgebracht en is bijvoorbeeld “Juliette” een ballade. Daarnaast vind je ook nog (hard) rock op deze cd.

Dat gezegd hebbende is het jammer dat één genre, namelijk de ballade, veel te vaak op dit album te vinden is. Dat is op zich te begrijpen, aangezien haar twee grootste hits ook ballades waren. Spijtig genoeg heeft het op dit album een nadelig effect, namelijk dat het te zoet en te vlak klinkt. Jammer voor een album waarop Maggie Reilly ook laat zien dat ze andere genres onder de knie heeft.

Het wordt door de vele ballades uiteindelijk een wat dromerig album. Je moet er niet met je volledige aandacht naar luisteren en niet op zoek gaan naar diepgang. Het beste is om je ogen te sluiten en het als het ware over je heen te laten komen, te laten gebeuren. Dan is dit album op zijn best.

“Heaven Sent” is geen slecht album. Het is een lekker, dromerig album met een zangeres met een hele warme, fijne stem. Je hoeft alleen geen diepgang of extreem vernieuwende muziek te verwachten. Maar voor wie van ballades houdt en een kleine drie kwartier lekker weg wil dromen, kan deze cd zeker de moeite waard zijn.

Sterren: 3,0***

Tekst: Imre Himmelbauer