Showtek

Nederlands Producer duo op nummer 1 in Zuid-Afrika

Het Nederlandse Producer duo Showtek uit Eindhoven gaan vandaag de geschiedenisboeken in door met hun single ‘Booyah’ de nummer 1 positie in de Zuid-Afrikaanse hitlijsten te bereiken.

‘Booyah’, een track met We Are Loud en Sonny Wilson, kwam een maand geleden al binnen op nummer 5 in de Engelse Singles Chart, de eerste UK hitlijstnotering voor het duo.
Het gebeurt maar zelden dat een Nederlandse artiest een nummer 1 hit scoort in Zuid-Afrika. Begin dit jaar lukte dit het Nederlands DJ-duo Bingo Players ook, in de jaren 70 is het George Baker en Pussycat gelukt. Ook online is ‘Booyah’ een groot succes, de video is al 6.6 miljoen keer bekeken op YouTube en het duo heeft bijna 650 duizend fans op Facebook.

Showtek, broers Sjoerd en Wouter Janssen, zijn al sinds 2001 bezig met muziek maken. In 2012 leverde hun project ‘Crazy Collabs’ vijf samenwerkingen op. De tracks met Tiësto, Hardwell, Justin Prime, Bassjackers en Noisecontrollers kwamen allemaal in de hoogste regionen van de hitlijsten wereldwijd terecht. Ook coproduceerden ze de track ‘Nobody’s Perfect’ van Chris Brown.
Het duo toert momenteel de hele wereld rond en staan in de grootste clubs voor uitverkochte zalen. 2013 Is een fenomenaal jaar geweest voor Showtek en de verwachtingen voor 2014 zijn hoog. Op 21 december is Showtek voor een set op 538 Jingle Balls, waar ook Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano en Sander van Doorn draaien.

Met hun nieuwe single ‘We Like To Party’ is Showtek alweer klaar voor de volgende hit. De track komt op 30 december uit op Beatport op hun eigen platenlabel Skink, dat hiermee wordt gelanceerd. De teaser van de track staat vanaf nu online op het YouTube kanaal van Spinnin’ Records en is hier te bekijken: http://youtu.be/3VtLmPOqKS8

‘Booyah’ is te verkrijgen via Itunes https://itunes.apple.com/nl/album/booyah-feat.-we-are-loud!/id697943755?i=697943952&l=en&ign-mpt=uo%3D2

Voor de single werd ook een videoclip opgenomen, te bekijken op YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=QCyIY10KBnk