Avenged Sevenfold

Band toegevoegd aan Pinkpop programma.

Na de aankondiging van Metallica kan Pinkpop de komst van een volgende metal act van formaat bekend maken: AVENGED SEVENFOLD. Deze band, ook wel dé nieuwe sensatie binnen de hardrock- en metalscene genoemd, maakt de Pinkstermaandag nog aantrekkelijker voor de liefhebbers van het hardere werk.

AVENGED SEVENFOLD werd in 1999 opgericht in Huntington Beach, Californië en heeft inmiddels een zeer grote status verworven in thuisland Amerika. Ook bij het alternatieve publiek in Nederland is de band zeer geliefd. Toen het eerste album ‘Sounding the Seventh Trumpet’ werd opgenomen, waren de bandleden amper achttien jaar oud. Zes succesvolle albums verder behoort AVENGED SEVENFOLD tot de wereldtop en wordt het vorig jaar verschenen album ‘Hail To The King’, opvolger van het bekroonde ‘Nightmare’, door critici zelfs aangeprezen als een artistiek hoogstandje vergelijkbaar met enkele legendarische hardrock albums. In 2011 gaf Avenged Sevenfold al een overtuigend optreden op de 3FM-stage van Pinkpop en na een verpletterende show afgelopen november in de Ziggo Dome keren ze na drie jaar terug in Landgraaf.

Met de komst van Avenged Sevenfold krijgt het programma van Pinkpop 2014 steeds meer vorm. Eerder werden al de komst van afsluiter Metallica, Arcade Fire, Bastille, Stromae en Rudimental naar Landgraaf aangekondigd. De kaartverkoop voor de 45e editie van Pinkpop begint op zaterdag 15 maart 2014 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen in Limburg.

PINKPOP 2014 – 7,8 en 9 JUNI 2014

De 45ste editie van het Pinkpop festival zal weer vertrouwd tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden: zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni 2014 vormt Megaland in Landgraaf weer het decor voor een nieuwe editie van het festival. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma, vindt plaats op woensdag 12 maart 2014 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 15 maart 2014.  Let op: Er kunnen voor deze datum al kaarten op het internet worden aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten! Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.