EBBA Awards

European Border Breakers Award voor Kodaline.

De winnaars van de European Border Breakers Awards (EBBA Awards) 2014 werden in het zonnetje gezet tijdens Eurosonic Noorderslag. De EBBA Awards worden gegeven aan Europese acts die met hun debuutalbum over de grens succesvol zijn.

Public Choice Award

De grootste winnaar van de avond was Kodaline, de act die werd verkozen tot ‘winnaar van de winnaars’. De Ierse groep, die een optreden gaf bij de show, staat aan het begin van een wereldtour (via Nederland, Zwitserland, Duitsland, Canada, USA, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Australië), dit in navolging van hun succesvolle debutalbum ‘In A Perfect World’.

EBBA Award Show

In de show zaten ook optredens van de meeste van de andere winnaars van dit jaar: GuGabriel (Oostenraijk), Lukas Graham (Denemarken), Ásgeir (Ijsland), Jacco Gardner (Nederland) and Nico & Vinz (Noorwegen). De acts Zedd (Duitsland), Icona Pop (Zweden) en Disclosure (Verenigd Koninkrijk) zonden video boodschappen in. De voormalige EBBA Award winnaar Caro Emerald (Nederland) en zangeres Maria Mena uit Noorwegen traden ook op in de show, die gehost werd door de Britse televisiepresentator Jools Holland. De EBBA Awards show werd live uitgezonden via YouTube en zal in de komende maanden op verschillende televisiestations in Europa uitgezonden worden.

The European Border Breakers Awards
De European Border Breakers Awards worden door de Europese Commissie uitgereikt aan tien Europese artiesten die succesvol zijn in het doorbreken van grenzen met hun eerste Europese release.

De EBBA Award winnaars van 2014 zijn: Ásgeir, Disclosure, Nico & Vinz, GuGabriel, Icona Pop, Jacco Gardner, Kodaline, Lukas Graham, Woodkid and Zedd.

Bekijk ze op de EBBA Awards website: www.ebba-awards.eu.