Gipsy Kings

Gipsy Kings winnen eindelijk de GRAMMY voor ‘Best World Music Album’!

Flamenco en rumba fusionists Gipsy Kings en Zuid-Afrikaans koor Ladysmith Black Mambazo delen de overwinning voor de GRAMMY van ‘Best World Music Album’ 2014

De Gipsy Kings, afkomstig uit het zuiden van Frankrijk met roots in de Spaanse Roma cultuur, waren voor de zesde maal in hun carrière genomineerd, een record aantal keer voor de categorie ‘Best World Music Album’, maar wisten zondag pas met hun meest recente album “SAVOR FLAMENCO” de prijs voor de allereerste keer te verzilveren.

De Gipsy Kings’ album “SAVOR FLAMENCO”, uit op Knitting Factory Records, is de groep’s eerste full release in zes jaar, en tevens het eerste volledig door henzelf geschreven en geproduceerde album uit hun bestaan.

Ladysmith Black Mambazo, wiens ritmische a capella de muzikale tradities van de zwarte Zuid-Afrikaanse mijnwerkers uitdraagt, delen de GRAMMY van ‘Best World Album’ met de Gipsy Kings voor hun live album “Singing for Peace Around the World.”

De Gipsy Kings hadden net het Amerikaanse luik van hun 25th Anniversary Tour aan de oostkust afgewerkt en kreeg het bijzonder heugelijke nieuws toen ze thuis weer voet aan wal zetten.

Op dinsdag 18 februari vieren de Gipsy Kings deze historische GRAMMY overwinning met het Belgische publiek! Alle grote hits ‘Bamboleo’, ‘Djobi djoba’, ‘Soy’, ‘Volare’, ‘Baila Me’ en ‘Pida me la’, net zoals de nieuwe klassiekers van “SAVOR FLAMENCO” zullen voor tropische latino sferen zorgen in het Koninklijk Circus in Brussel.

Mis dit feest niet. Bestel nu uit tickets via Greenhousetalent.be!

Het GRAMMY winnende album “SAVOR FLAMENCO” kan u beluisteren via Spotify, Deezer en aanschaffen via iTunes.