KoRn

Band komt naar Klokgebouw in Eindhoven.

Op zondag 4 mei is het de karakteristieke, alternatieve metal sound van KoRn wat de klok slaat in het Eindhovense Klokgebouw. Het Californische KoRn zal er dan live op de planken staan in het kader van de ‘The Paradigm Shift Tour’. De voorverkoop voor het concert van KoRn begint aanstaande vrijdag 17 januari om 10.00 uur via www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 12 50 (45 cpm).

Na zeven jaar en met de terugkeer van Brian ‘Head’ Welch aan de line-up is de oorspronkelijke ‘KoRn De-tuned Dual Guitar Attack’ terug en dat mogen we weten ook, zowel live als op plaat. “Their happy reunion with founding guitarist Brian Head Welch has led to their best album in a decade”, zo schreef het Amerikaanse Revolver afgelopen oktober na het verschijnen van KoRn’s nieuwste plaat ‘The Paradigm Shift’. Ook de review van Artist Direct liegt er niet om: “The Paradigm Shift will be remembered as KoRn’s best album since ‘Follow The Leader’ (1998) and thé rockrecord of 2013. It’s their time again.” Met de unieke combinatie van metal, rock, hiphop en electro liep KoRn in de jaren negentig voorop. Hits als ‘Freak on a Leash’, ‘Falling Away From Me’ en ook ‘Twisted Transistor’ gooiden hoge ogen. Wereldwijd zijn er van KoRn ruim 35 miljoen albums over de toonbank gegaan. Ook heeft de band twee Grammy Awards in de wacht gesleept en voor ontelbaar veel uitverkochte zalen gestaan. In Nederland hebben diverse festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Sonisphere en Fields of Rock alsook redelijk wat venues reeds de eer gehad om KoRn te mogen verwelkomen. Nu is het de beurt aan het Eindhovense Klokgebouw, alwaar Jonathan Davis, Reginald ‘Fieldy’ Arvizu, James ‘Munky’ Shaffer, Brian ‘Head’ Welch en Ray Luzier op zondag 4 mei zullen bewijzen dat het lange wachten op de originele bandbezetting niet voor niets is geweest.

KORN – The Paradigm Shift Tour

Zondag 4 mei 2014
Klokgebouw, Eindhoven
Entree: € 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: tba

De kaartverkoop voor het concert van KoRn start aanstaande vrijdag 17 januari om 10.00 uur via: www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Foto’s: Luuk Denekamp