Michael Bublé

Zanger gaf uitverkochte concerten in  Sportpaleis Antwerpen en Ziggo Dome. 

Michael Bublé weet in korte tijd zijn naam wereldwijd te vestigen met zijn gelijknamige debuutalbum. In Nederland breekt hij door met het album ‘It’s Time’ en zijn Grammy Award winnende ‘Call me Irresponsible’. Dit laatste album kwam direct op de nummer één positie binnen en werd bekroond met platina. In 2009 volgt het succesalbum ‘Crazy Love’ dat wereldwijd meer dan zeven miljoen keer werd verkocht.

Het nieuwe nummer 1 album ‘To BeLoved’ is het zesde studioalbum van de Canadese zanger. Met de eerste single ‘It´s A Beautiful Day’ scoort de zanger opnieuw een nummer 1 airplay hit. Onlangs is de tweede single ‘After All’ (met Bryan Adams) verschenen.

Over het nieuwe album zegt de zanger : “My new record is about love, happiness, fun and yummy things.

In september is zijn Amerikaanse tournee in Chicago van start gegaan. Michael Bublé trad afgelopen najaar in meer dan 40 verschillende Amerikaanse steden op. “I’m very excited to get back on the road and perform for my fans. It’s been awhile but we’re rested up and ready to have a big party on stage every night”, aldus Michael Bublé.

Zijn laatste tournee ‘Crazy Love Tour’ is door meer dan 2 miljoen fans wereldwijd bezocht. @Ziggo Dome

Concertverslag

Tja, als er weer een nieuwe World tour van Michael Buble gepland wordt is deze steevast  snel uitverkocht en zijn de concert kaartjes niet aan te slepen .

Over de kaartverkoop gesproken:

Je ziet dus ook dat er door de kaartverkopers handig op ingespeeld wordt en de prijzen flink stijgen. Dat is toch wel jammer eigenlijk, op zijn zachtst gezegd.

Na Michael Buble in Juli 2013 met deze nieuwe show in Londen /O2 gezien te hebben zijn naast het Tour boek ,de licht – en decorshow iets aangepast en veel mooier geworden.

Spectaculair is de opening met de “Paul McCartney “ “Live and Let Die” achtige  vuurwerk knallen. Wat een hitte en kracht straalt die opening uit . Dan kom je meteen goed binnen moet Michael wellicht gedacht hebben.

M.b.t. de recensie van het concert Sportpaleis Antwerpen (12.000 toeschouwers)op 18 1 2014  weinig bijzonders te melden.

Het voelt altijd als een warm bad waar je in terecht komt daar in het  Antwerpse Sportpaleis en de Belgen ontpoppen zich telkens weer als ware gastheren .

In het Ziggo Dome zag ik 19 1 2014 mijn eerste (in dit geval een MB) concert en het was in een woord geweldig . Wat een goed geluid (evenals in België trouwens) en wat een service daar In het Ziggo Dome . Iedereen was zeer enthousiast en behulpzaam ,van servicebalie , zaal hostessen tot de security aan toe .

Het is voor iedere artiest heden ten dage blijkbaar een “Must” om een ZiggoDome concert in de CV te hebben staan. Ook Michael Buble kan deze locatie nu afvinken.

Voor mij als “verslaggever” maar vooral als  MB fan altijd leuk om de dag na de concerten de recensies te lezen waarbij men vermelde dat MB niet de beste zanger gevonden werd maar men hem wel een goede entertainer vond . Dat is een mening echter de aanwezigen fans in een uitverkocht Sportpaleis Antwerpen en Amsterdams Ziggo dome hebben wel heel erg genoten. Smaken verschillen zullen we maar zeggen  en …. wie luistert er eigenlijk nu “ Echt Aandachtig ” nog de hele avond tijdens een concert van wie of welke band dan ook

Het ultieme concert gevoel van tegenwoordig wordt gekenmerkt door toeschouwers die vooral met mobieltjes ,sms jes en twittertjes in de weer zijn en vooral heen en weer lopen met drank . Het is de moderne tijd zullen we maar zeggen. De “echte” zanger en zangstem zoals we op cd horen wordt toch vooral in de studio opgenomen en gemaakt.

Michael Buble geeft in zijn eentje als hij op tour is  “all over the world” meer dan 100 concerten per jaar. Alleen grootheden als o.a. Neil Diamond, Lionel Richie enz. kunnen dat voor uitverkochte zalen halen maar Michael Buble die eigenlijk pas na 2007 internationaal doorbrak doet het hen makkelijk na.

De zaal, opgewarmd door Michael’s vaste vrienden van Naturally 7 die A-capella of zoals ze het zelf zeggen met de vocal chord ofwel met de human voice een heel orkest vormen. Geweldig zoals die enthousiaste mensen de zaal in beweging kunnen brengen en het komt er dan ook steeds meer van dat ze zelf tijdens een MB  tour solo uitstapjes maken zoals vandaag  maandag 20 1 14 wanneer ze concerteren in het Amsterdamse Paradiso.

Ja ,een Michael Buble concert is vooral een “Interactief “gebeuren zoals alles interactief moet zijn en lijkt dezer dagen. T shirtjes worden op toneel gebracht, en getoond , zelfgemaakte posters met opschrift en andere kartonnen borden met opschrift ,je ziet het allemaal en het belangrijkste Michael Buble ziet het allemaal en speelt professioneel er op in.

In het midden van het programma is er voor de “verre velders” ofwel het publiek aan het eind van de zaal ,het verst weg van de main-stage een optreden op de B-stage gepland samen met Naturally 7 waarbij op de heen en terug weg de mensen aan het gangpad  vaak een hand krijgen van de maestro zelf of hem zelfs even kunnen aanraken! Het kan allemaal bij Michael Buble, het is een “grote familie “zo lijkt het .

Alles voor de fans moet Michael Buble denken want in het Ziggo Dome mocht zelfs een 3 tal dames naar on stage komen om samen met Michael  Buble met percussie voorwerpen als tamboerijn en koe- bel mee tikken en zingen in  de extra encore Me and Mrs.Jones.

Zelf in het bezit van een door Michael Buble in het publiek gegooid handdoekje met echt MB zweet en 3 keer een MB  handdruk en de mij toegevoegde tekst “thanks man” kun je er weer even tegen en zie ik  samen met menig fan uit naar de volgende MB tour .

Na Europa gaat Michael Buble over een paar maanden nog naar Australië ,Nieuw Zeeland en komende zomer 2014 naar Canada en Mexico /Zuid Amerika dus is het voor ons in Nederland wachten op de nieuwe tour DVD en daarna hopen op een snelle terugkomst van de nu al “Legend” Michael Buble .

Verslag: Hans Colijn

Fotografie: Harold Versteeg PhotoFresh.nl