Moke

Gitarist Tilli stapt uit band.

Gitarist Phil Tilli maakt geen deel meer uit van Moke, de band die hij mede oprichtte en waarin hij de afgelopen zeven jaar heeft gespeeld. De verschillen in inzicht over de muzikale richting waren niet langer verenigbaar.

Tilli kende met Moke vele successen waaronder een gouden plaat voor het debuutalbum Shorland uit 2007, goed voor meer dan 40.000 verkochte exemplaren. Ook stond de band tweemaal op Pinkpop en Lowlands. De eerste twee van de drie studioalbums kwamen internationaal uit bij Universal Music in Duitsland, waar Moke zowel zelfstandig tourde als in het voorprogramma van het Britse pop-icoon Paul Weller. Tussendoor ging Moke een succesvolle samenwerking aan met het Metropole Orkest, hiervan werd een live album uitgebracht.

Voorheen maakte Tilli al deel uit van de legendarische Nederlandstalige band Tröckener Kecks.