Pusha T

Kanye-West protege naar 013.

Op zaterdag 31 mei komt rapper en Kanye West-protegé Pusha T naar 013, Tilburg om zijn moderne klassieker ‘My Name is My Name’ aan het Nederlandse publiek te presenteren. De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 17 januari om 10.00 uur via 013 en Ticketmaster.

Als onderdeel van het duo Clipse maakt Pusha T, samen met zijn broer Malice, furore met een partij rauwe hiphop. Sterke producties, veelal verzorgd door productieteam The Neptunes en gedetailleerde verses vol woordspelingen en verwijzingen zorgen voor klassieke albums, waaronder ‘Hell Hath No Fury’ (2007). Wanneer Clipse op een lager pitje gezet wordt door de heren, ontstaat er ruimte voor soloprojecten.

Pusha T tekent vervolgens bij het label van Kanye West voor zijn soloalbum. ‘My Name Is My Name’ (2013) krijgt muzikaal een dikke Kanye-stempel opgedrukt. Het resultaat: een dusdanig groot succes dat het zelfs door de Huffington Post omschreven is als het beste hiphopalbum van 2013. Ook Nederland is onder de indruk: “Het oeuvre van West echoot door in samples, productiekeuze en robotzang. Maar het is de stem van Pusha T die de aandacht grijpt en niet meer loslaat. Zijn stabiel stuwende rapstijl is rauw, zelfverzekerd en onderkoeld, met flair en een dreigend randje, en pakt soms hypnotiserend uit.”, aldus NRC Handelsblad. Aan het eind van 2013 was het album niet uit de jaarlijsten te slaan. Van Pitchfork tot State Magazine en Rolling Stone tot Juize, de lijst is eindeloos.

Kortom, met ‘My Name Is My Name’ heeft Pusha T een moderne klassieker op zak. Het heeft hem tot een volwaardig soloartiest gemaakt waar inmiddels rekening mee gehouden dient te worden. Op zaterdag 31 mei kunnen de liefhebbers van de betere hiphop zelf ervaren waarom.

Zaterdag 31 mei 2014

Pusha T

013 (Jupiler Zaal) | Tilburg

Entree: € 22,50 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop start vrijdag 17 januari om 10.00 uur via www.013.nl, de 013 Boxoffice, Ticketmaster en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over Pusha T op www.pusha-t.com of op Facebook.