Démira

Heerlijk intiem concert in Patro-cafe.

Afgelopen zomer belandde Démira Jansen in de finale van het bekende TV programma ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’. De 16-jarige singer-songwriter heeft een bijzonder authentieke sound en met haar stem, die bijna Iers klinkt, brengt ze haar zelfgeschreven nummers vol overtuiging. Engelstalige folkpop in een intieme setting. Binnenkort verschijnt haar nieuwe EP.

Begin 2012 heeft Démira met haar eigen repertoire de eerste prijs van de landelijke High School Music Competition gewonnen. Ook sleepte ze de pop- en poëzieprijs van diezelfde wedstrijd in de wacht. Op deze overwinningen volgden diverse optredens: zo is ze te zien geweest op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Highlands Festival, Breminale Festival in Duitsland, Westerpop, SEN in Noorwegen en AJOC Festival. November vorig jaar is haar eerste EP ‘Pay Attention’ uitgebracht.

Démira Jansen stond met een intiem concert in het cafe van de  Haarlemse Patronaat. Het café was flink gevuld, of dat te maken had het het uitverkochte concert van Guus Meeuwis was de vraag. De 16-jarige zette een volwassen show neer en kreeg het publiek al snel mee. Ze sloot af met een laatste nummer dat ze speelde vanaf de bar. We gaan nog veel horen van dit jonge talent… dat is zeker.

© Patronaat

Fotografie: Harold Versteeg | PhotoFresh.nl