Ellie Goulding

Zangeres staat in volle Heineken Music Hall.


Ellie Goulding gaf op zaterdag 15 februari 2014 een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Haar concert eerder dit jaar in Paradiso was binnen enkele weken stijf uitverkocht en op de zaterdag van Pinkpop dit jaar kon iedereen haar nummers als Lights, I Need Your Love en Burn meezingen.

Ellie Goulding brak in 2010 door en werd bekend door de eerste plaats op de BBC Sound of 2010, een door de BBC samengestelde lijst van de meest veel belovende artiesten. Datzelfde jaar won ze ook de Critics’ Choice Award bij de Brit Awards. Beide belangrijke prijzen in één jaar zijn eerder door Adele gewonnen.

Multi-instrumentalist Ellie Goulding heeft een heel eigen geluid, dat zweeft tussen modern popgeluid gecombineerd met hele verschillende genres: indie pop, synthpop, folktronica, dream pop en alternative dance.
Ze heeft samengewerkt met o.a. Skrillex en Calvin Harris en maakte met rapper Tinie Tempah de single Wonderman. Daarnaast stond ze eerder al in het voorprogramma van John Mayer.

Aftershow: Charrles
Charrles is de Nederlandse zangeres Charlot Henzen. Na 7 jaar succesvol gespeeld te hebben met I Kissed Charles werd het tijd voor haar solocarrière. Na het uiteenvallen van I Kissed Charles en het vertrek bij haar platenmaatschappij, besloot de 22-jarige om het helemaal alleen te gaan doen. Nog altijd geïnspireerd door de jaren ’80, glitters en synthesizers, brengt ze opzwepende electropop ten gehore. Invloeden zijn onder andere The Naked and Famous, Charli XCX, Icona Pop en Ellie Goulding. Voor Ellie Goulding verzorgt ze de aftershow.

Het voorprogramma werd verzorgt door Cloe Howl.

(c) HMH
Fotografie: Harold Versteeg | PhotoFresh.nl