Emmylou Harris

Komt samen met Daniel Lanois voor 2 concerten naar Nederland.


Emmylou Harris en Daniel Lanois komen in mei voor twee concerten naar Nederland. Op 19 mei geeft het duo een concert in Carré in Amsterdam en op 21 mei zijn ze te zien in het Eindhovense Muziekgebouw. Beide shows zijn onderdeel van hun Europese tour ter gelegenheid van de heruitgave van het album ‘Wrecking Ball’, dat op 7 april verschijnt (via Nonesuch/Warner). De kaartverkoop voor deze concerten start op 13 februari om 12:00 uur.

De oorspronkelijke uitgave van ‘Wrecking Ball’ verscheen in 1995. Deze ontving wereldwijd zeer lovende kritieken en werd geprezen in alle toonaangevende media. Harris ontving voor ‘Wrecking Ball’ in 1996 een Grammy Award voor ‘Best Contemporary Folk Album’.

Afgelopen jaar was Harris voor het laatst in Nederland. Toen was zij samen met vriend en collega Rodney Crowell te zien in Vredenburg Leidsche Rijn (Utrecht) en Oosterpoort (Groningen). Aanleiding hiervoor was hun album ‘Old Yellow Moon’, dat eveneens een Grammy Award won, namelijk voor ‘Best Americana Album’.

Dit keer zal Harris met Lanois het podium delen. Lanois, bekend voor zijn werk met onder meer U2, Bob Dylan, Neil Young en Willie Nelson, is verantwoordelijk voor de productie van de her-release van ‘Wrecking Ball’. Deze release bevat 3 onderdelen, een ge-remasterde versie van het originele album, een bonus CD met niet eerder uitgebracht werk en de DVD ‘Building the Wrecking Ball’, waarop o.a. interviews met Harris en Lanois, maar ook met speciale gasten waaronder Neil Young, Steve Earle en Brian Blade staan.

Kaarten voor de concerten zijn rechtstreeks via de websites van de podia te kopen (hier voor Carré en hier voor Eindhovense Muziekgebouw). De organisatie waarschuwt op geen kaarten via andere kanalen aan te schaffen, omdat hierbij het risico op aanschaf van ongeldige kaarten erg groot is.