Jam de La Creme

Een heerlijk jam-feestje in Paard Den Haag.

Op 15 februari organiseerde Jam de la Crème een buitenproportionele jamsessie in Paard van Troje! Met bandleden van Di-rect, Caro Emerald, DeWolff, Maison Du Malheur, John Coffey, Beef en ga zo maar door.

Jam de la Crème organiseert sinds 2006 jamsessies waarin artiesten uit alle hoeken van de Nederlandse muziekscene elkaar al spelende leren kennen. Bekende muzikanten, vrije geesten en opkomende talenten nemen elkaar en het publiek mee op een unieke muzikale trip door de wereld van improvisatie. Grenzen worden verlegd, hoogtepunten en breakdowns wisselen elkaar af en bezoekers zijn getuige van muziek die in het moment wordt gemaakt.

Jaarlijks vindt het Jam de la Crème Festival plaats op het strand van Scheveningen. Het festival, dat zeven jaar geleden begon als een Haagse vriendenfeestje, groeide in korte tijd uit tot een tegendraads jamfenomeen in de Nederlandse muziekscene. Na meerdere uitverkochte festival edities en succesvolle festivaltours, waarin onder meer Life I Live, Oerol en Sziget Festival (2012 & 2013) werden aangedaan, trekt het collectief begin 2014 het land in voor de Jam de la Crème: #join #discover #love #change Tour.

Het afsluitende optreden van de tour vond uiteraard plaats in Den Haag, waar het allemaal begon.

© Paard

Fotografie: Moos Wolfs