London Calling

Twee nieuwe namen London Calling: Gambles en San Fermin.

Voor het London Calling festival op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei zijn weer twee nieuwe namen bevestigd: Gambles en San Fermin. Eerder werd al bekend gemaakt dat Wolf Alice, Proper Ornaments, Hospitality, Desperate Journalist, The Delta Riggs, Arthur Beatrice en Ice Choir komen spelen. De dagindeling wordt later bekend gemaakt.

Gambles is Matthew Daniel Siskin uit New York: hij maakt prachtige, ontroerende folkpopliedjes die veel gevoelens, emoties en tragedies verbergen. Op zijn debuutalbum ‘Trust’ is hij te horen als kalme zanger met akoestische gitaar. Hij laat zich niet omschrijven als eenzame troubadour, maar als getalenteerde folkzanger die zijn verhalen wil vertellen, en waar we nog veel van gaan horen.

San Fermin laat wervelende orkestrale chamberpop met allerlei stemmen en arrangementen op een natuurlijke manier samenkomen. De band werd opgericht in Brooklyn, door Ellis Ludwig-Leone. Na zijn studie aan Yale University raakte ze bevriend met Nico Muhly (Sufjan Stevens, Grizzly Bear) met wie hij zijn eerste composities schreef. Pas in 2013 werd het eerste werk onder de naam San Fermin uitgebracht: het debuutalbum ‘San Fermin’ werd met maar liefst 22 muzikanten opgenomen en is een sterke kennismaking met de band.

Datum: vrijdag 9 en zaterdag 10 mei 2014
Prijs: €20,00 dagkaart en €35,00 passe-partout excl. lidm. (€3,50 p.maand / €25 p.jaar)
Open: 18:00
Aanvang: 18:30
Meer info: www.londoncalling.nl
www.paradiso.nl