Lowlands

Portishead, Milky Chance, Janelle Monáe, Boy & Bear en meer naar Biddinghuizen.

Van 15 t/m 17 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de tweeëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag worden elf nieuwe acts aan het programma toegevoegd:

Portishead 
Lowlandsopa’s en oma’s hebben de neiging om ons jaloers te maken met verhalen over vroeger (lees: de jaren negentig). Over Portishead in 1998 bijvoorbeeld. Move over vroeger, want Portishead 2014, dat wordt nog eens een anekdote. Lees meer >>>

Milky Chance
Dit is het verhaal dat bandmanagers liever niet horen, maar Clemens Rehbein maakte zijn debuutalbum op zijn slaapkamer, zette het op YouTube, belandde in de Duitse hitparade, ging vorig jaar helemaal viral op de muziekblogs en had de platenlabels voor het uitkiezen. Er kwam geen manager aan te pas. Lees meer >>> 

Janelle Monáe
De planeet die ons eerder Sun Ra en George Clinton bracht, heeft nu Janelle Monáe naar aarde gezonden om ons weer even wakker te schudden. De combinatie van pop, soul, funk, jazz, r&b, hiphop en meer laat zich nog het best omschrijven door de gasten die meedoen op haar albums The Electric Lady en The ArchAndroid. Lees meer >>>

Boy & Bear
Twee jaar geleden, tijdens de subtropische editie, speelde Boy and Bear al op Lowlands onder Australische outbackomstandigheden. Dat had het Australische vijftal ook niet verwacht van Nederland, maar het mocht de pret niet drukken. Ze komen graag terug om hun nieuwe album te laten horen. Lees meer >>>

Cashmere Cat
In het ideale geval draait de dj nummers waarvan je niet wist dat je ze op dat moment wilde horen, nummers die je niet kent maar gelijk je favoriet zijn of nummers die je te lang niet had gehoord. Cashmere Cat is zo’n ideaal geval. Je kunt naar hem luisteren of bij hem gaan dansen, allebei is het leuk. Lees meer >>>

Fiddler’s Green
Hebben ze al eens mensen onder een MRI-scanner gelegd en Ierse muziek laten horen? Je zult dan hoogstwaarschijnlijk zien dat er in de hersenen plots de behoefte ontstaat om te springen, dat de bierdorst wordt verdubbeld en het lichaam in feestmodus gaat. Fiddler’s Green is een band van Ieren geboren in een Duits lichaam. Lees meer >>>

Jungle 
Als je de interesse van de Britse muziekpers wilt wekken, moet je retegoeie muziek maken en verder niks over jezelf vertellen. Zo deed Jungle het en sindsdien lopen de Britten hijgend achter ze aan. Nog steeds weten we niet meer dan dat het om T en J uit Londen gaat die met een legertje aan collega’s de muziek van Jungle maakt. Lees meer >>>

Chet Faker
Veel producers zouden een moord doen voor de stem van Chet Faker. De Australiër blinkt niet alleen uit in het knutselen met vooruitstrevende beats waar een dikke alternatieve r&b-saus vanaf druipt, maar heeft ook nog eens een stem waar de genotsrillingen van over je rug lopen. Samen met landgenoot Flume verovert hij stukje bij beetje de wereld.  Lees meer >>>

First Aid Kit
Daar zaten we als Nederlands mooi met onze neus vooraan, toen First Aid Kit in 2008 samen met Fleet Foxes het nummer Tiger Mountain Peasant Song speelden op Crossing Border. Het was het eerste grote buitenlandse optreden voor de toen schuchtere tieners. Daarna raakten ze een beetje buiten ons vizier omdat de Zweedse zusjes aan het doorbreken waren in Amerika. Lees meer >>>

Bombus
Voor de liefhebbers van een stevig rockende oorwassing is Bombus net zo opwindend als het Zweedse bikiniteam is voor Amerikaanse bierdrinkers als Al Bundy. Dit zijn mannen die door op een ongezonde wijze blootgesteld te zijn aan types als Ozzy en Lemmy al vlak na de kleuterschool baardgroei kregen en dat hoor je terug in muziek die ergens in de driehoek tussen metal, hardrock en punk ligt. Lees meer >>>

La Yegros
Als onze nieuwe koningin Maxima ooit nog eens Lowlands wil bezoeken dan moet ze deze editie nemen. Haar landgenote La Yegros gaat er namelijk een echt Argentijns feest bouwen dit jaar. Scherpe teksten, swingende muziek en een uitstraling van hier tot Buenos Aires. Lees meer >>> 

Eerder werd al bekend dat o.a. The National, Queens of the Stone Age, London Grammar, Fink, Skrillex, The Cat Empire en Kaytranada naar de Biddinghuizer-polder afreizen. Binnenkort wordt het programma uitgebreid met meer muziek maar ook theater, comedy, kunst, wetenschap en literatuur.

De kaartverkoop is van start via lowlands.nl, ticketmaster.nl en livenation.nl. Een festivalticket (3 dagen festival + camping) kost €195,- inclusief servicekosten. De muntprijs bedraagt net als afgelopen jaar €2,60. Op http://www.lowlands.nl/ is alle gedetailleerde ticketinformatie te vinden.

—–
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 15 + 16 + 17 augustus 2014
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/

Festivalticket (3 dagen festival + camping): €195,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Voorverkoop: lowlands.nl, ticketmaster.nl en livenation.nl. Bustickets worden vanaf 1 februari verkocht via http://www.eventtravel.nl/

A Campingflight to Lowlands Paradise 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch, Nedap en Douwe Egberts. 

Foto: Harold Versteeg