Nipsey Hussle

Getalenteerde rapper staat op 1 maart clubnacht ENCORE in de Melkweg.


p zaterdag 1 maart staat rapper Nipsey Hussle, één van de grotere talenten van de nieuwe West Coast-hiphopgeneratie, op de planken van de Melkweg tijdens de hiphop- en R&B-clubnacht ENCORE. De kaartverkoop voor de show van Nipsey Hussle start op zaterdag 15 februari om 10.00 uur via de website van ENCORE.

Nipsey Hussle, geboren en getogen in het roerige South Central in L.A., heeft zich in korte tijd weten te ontwikkelen van tot één van de betere West Coast-rappers van het moment. Met de hoorbare invloeden en het aanwezige respect voor grootheden als Ice Cube, Ice T en N.W.A., gaat Nipsey Hussle terug naar de roots van de hiphop. Terug naar de raps van de straat met vlijmscherpe, sociaal-maatschappelijk geladen teksten die hiphop ooit groot hebben gemaakt.

Het respect van Nipsey Hussle voor old school hiphop wordt gewaardeerd door zijn collega-rappers, gezien de samenwerkingen met onder andere Snoop Dogg, Rick Ross, Tyga, Drake en Game. Het overweldigende succes van de mixtapes ‘The Marathon’, ‘The Marathon Continues en ‘TMC:X-Tra Laps’ werd in het najaar 2013 opgevolgd door de mixtape ‘Crenshaw’, dat volstaat met hits als ‘Checc Me Out’ featuring Dom Kennedy & Cobby Supreme, ‘U See Us’ en ‘Between Us’, een productie van hitproducer THC waarbij Nipsey wordt bijgestaan door K. Camp. ‘Crenshaw’ en alle voorgaande mixtapes zijn slechts een voorproefje op het debuutalbum ‘Victory Lap’ dat dit jaar moet gaan verschijnen: net alle andere producties van Nipsey Hussle zal ook dit ongetwijfeld een trip down the West Coast memory lane zijn.

ENCORE
ENCORE is dé wekelijkse clubnacht voor liefhebbers van hiphop, R&B en verwante muziekstijlen. ​Elke zaterdag kun je in de Melkweg losgaan op je favoriete tracks, met alleen maar leuke mensen, goede dj’s, origineel entertainment en goede optredens. Het hele spectrum van hiphop en R&B komt voorbij; van de laatste releases, bekende classics tot de vergeten pareltjes gemixt met verwante muziekstijlen als dubstep, dancehall en moombahton. Elke week staat ENCORE in het teken van een ander thema.

Zaterdag 1 maart 2014
NIPSEY HUSSLE @ ENCORE
Melkweg | Amsterdam
Entree: € 12,50 voorverkoop | € 15,- op de avond zelf (excl. servicekosten)
De kaartverkoop start op zaterdag 15 februari om 10.00 uur via www.canigetanencore.com.

Kijk voor meer informatie over Nipsey Hussle op www.ihussle.com of op Facebook; meer informatie over ENCORE is te vinden op www.canigetanencore.com, Facebook en Soundcloud.