De Nacht van Kunst & Wetenschap

Festival beleeft vijfde editie.

Met ruim 200 acts keert De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 24 mei voor de vijfde maal terug in de Groninger binnenstad. Zo zijn er onder meer nachtcolleges van wetenschappers in het Groninger Museum, cabaretiers op de kansel in het Academiegebouw, nieuwe mediakunst, theater en muziek op straat in de binnenstad. De kaartverkoop voor De Nacht start op dinsdag 1 april, de tickets kosten €10,-.

Met programma op maar liefst zestien bijzondere locaties is Groningen op 24 mei de hele nacht de bruisende hoofdstad van kunst en wetenschap. Het programma concentreert zich op een aantal actuele thema’s: healthy aging, energy en sustainable society.

400 jaar RUG

De Nacht van Kunst & Wetenschap is dit jaar onderdeel van het lustrumprogramma van de Rijksuniversiteit Groningen. Van 15 mei tot en met 15 juni viert de RUG haar 400-jarig bestaan met het thema For Infinity.

Onderdeel hiervan is het 400-vragenprogramma. Dit programma bestaat uit vragen die zijn ingestuurd door het publiek. De RUG zoekt op die vragen vervolgens een antwoord. Ook in het programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt dit project opgepakt. Er worden vragen beantwoord en de Nachtlocaties krijgen allemaal een eigen thema, horend bij de 400 vragen.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor De Nacht van Kunst & Wetenschap start op dinsdag 1 april. Tickets kosten €10,- en zijn verkrijgbaar via de website. De tickets kunnen ook op de dag zelf nog gekocht worden, en kosten dan €15,-.

Een ticket biedt toegang tot het hele festival-binnenprogramma. Het muziekprogramma op de Vismarkt en het programma op de route is gratis toegankelijk.

Douwe Bob Posthuma

Voor het muziekprogramma is onder meer Douwe Bob Posthuma bevestigd, bekend van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Verder onder andere de Groningse folkband Town of Saints en de experimentele indierock van PAUS uit Portugal. In de Der Aa-kerk is plek voor de expositie de RUG ‘400 jaar wetenschap’ te bezichtigen en zijn er akoestische optredens van onder meer The Black Atlantic.

Algemene informatie over De Nacht van Kunst & Wetenschap

Op zaterdag 24 mei 2013 vindt De Nacht van Kunst & Wetenschap voor de vijfde keer plaats. Het doel van De Nacht is om drempels tot de wetenschap weg te nemen en mensen het onbekende te laten ontdekken. De voorgaande edities waren een groot succes, ruim 15.000 mensen bezochten De Nacht ieder jaar. Tijdens De Nacht nemen wetenschap, theater, kunst, muziek en bijzondere experimenten de binnenstad van Groningen over.

 

Tijd: 20.00 uur–01.00 uur op buitenlocaties (deur open 19.30)  / binnenlocaties minimaal tot 02.00 uur

Locatie: Meerdere locaties in het centrum van Groningen, o.a. Groninger Museum, Academiegebouw, De Der Aa-Kerk, Academie Minerva, Vismarkt & Forum Images

Tickets: Verkrijgbaar via de website. 10 euro in voorverkoop // 15 euro op de dag zelf. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

 

 

Van: Versteeg Harold [mailto:haroldversteeg@gmail.com]

Verzonden: maandag 10 maart 2014 1:15

Aan: Anneke Ruys

Onderwerp: Fwd: Douwe Bob naar vijfde editie De Nacht van Kunst & Wetenschap

 

 

———- Doorgestuurd bericht ———-

Van: De Nacht van Kunst & Wetenschap <info@denachtvankunstenwetenschap.nl>

Datum: 10 maart 2014 13:14

Onderwerp: Douwe Bob naar vijfde editie De Nacht van Kunst & Wetenschap

Aan: info@denachtvankunstenwetenschap.nl

 

Geachte redactie,

 

Met ruim 200 acts keert De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 24 mei voor de vijfde maal terug in de Groninger binnenstad. Zo zijn er onder meer nachtcolleges van wetenschappers in het Groninger Museum, cabaretiers op de kansel in het Academiegebouw, nieuwe mediakunst, theater en muziek op straat in de binnenstad. De kaartverkoop voor De Nacht start op dinsdag 1 april, de tickets kosten €10,-.

 

Met programma op maar liefst zestien bijzondere locaties is Groningen op 24 mei de hele nacht de bruisende hoofdstad van kunst en wetenschap. Het programma concentreert zich op een aantal actuele thema’s: healthy aging, energy en sustainable society.

 

400 jaar RUG

De Nacht van Kunst & Wetenschap is dit jaar onderdeel van het lustrumprogramma van de Rijksuniversiteit Groningen. Van 15 mei tot en met 15 juni viert de RUG haar 400-jarig bestaan met het thema For Infinity.

Onderdeel hiervan is het 400-vragenprogramma. Dit programma bestaat uit vragen die zijn ingestuurd door het publiek. De RUG zoekt op die vragen vervolgens een antwoord. Ook in het programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt dit project opgepakt. Er worden vragen beantwoord en de Nachtlocaties krijgen allemaal een eigen thema, horend bij de 400 vragen.

 

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor De Nacht van Kunst & Wetenschap start op dinsdag 1 april. Tickets kosten €10,- en zijn verkrijgbaar via de website. De tickets kunnen ook op de dag zelf nog gekocht worden, en kosten dan €15,-.

Een ticket biedt toegang tot het hele festival-binnenprogramma. Het muziekprogramma op de Vismarkt en het programma op de route is gratis toegankelijk.

 

Douwe Bob Posthuma

Voor het muziekprogramma is onder meer Douwe Bob Posthuma bevestigd, bekend van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Verder onder andere de Groningse folkband Town of Saints en de experimentele indierock van PAUS uit Portugal. In de Der Aa-kerk is plek voor de expositie de RUG ‘400 jaar wetenschap’ te bezichtigen en zijn er akoestische optredens van onder meer The Black Atlantic.

Algemene informatie over De Nacht van Kunst & Wetenschap

Op zaterdag 24 mei 2013 vindt De Nacht van Kunst & Wetenschap voor de vijfde keer plaats. Het doel van De Nacht is om drempels tot de wetenschap weg te nemen en mensen het onbekende te laten ontdekken. De voorgaande edities waren een groot succes, ruim 15.000 mensen bezochten De Nacht ieder jaar. Tijdens De Nacht nemen wetenschap, theater, kunst, muziek en bijzondere experimenten de binnenstad van Groningen over.

Tijd: 20.00 uur–01.00 uur op buitenlocaties (deur open 19.30)  / binnenlocaties minimaal tot 02.00 uur

Locatie: Meerdere locaties in het centrum van Groningen, o.a. Groninger Museum, Academiegebouw, De Der Aa-Kerk, Academie Minerva, Vismarkt & Forum Images

Tickets: Verkrijgbaar via de website. 10 euro in voorverkoop // 15 euro op de dag zelf. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

www.denachtvankunstenwetenschap.nl

Twitter: @denacht #denacht12

Facebook: /denachtvankunstenwetenschap

Foto: Paul Barendregt