Lowlands 2014

Tien nieuwe bevestigingen.

 

En daar gaan we weer! De hoogste tijd voor nieuwe gitaren, beats, vocals en de nodige gekkigheid op de koop toe:

Die Antwoord / Shlohmo / Black Lips / Blaudzun / SOHN / Dub FX / FunkinEven /
I Am Legion / Johnny Flynn & The Sussex Wit / Roy de Roy

Op lowlands.nl alle info, foto’s en meer. De Lowlands Spotify playlist is natuurlijk ook weer helemaal up to date!

Die Antwoord                                                                                            
Wie de vraag stelt, krijgt Die Antwoord: wie is ook anno 2014 de zeffest rapcrew op de planeet? Niet dat de muziekgemeente dat gedacht had, toen de hypemachine het Zuid-Afrikaanse trio in 2010 lanceerde en ook op Lowlands liet landen. Vier jaar verder loopt Die Antwoord gesmeerder dan ooit, het imago van de one trick pony ver voorbij. Lees meer >>>                               

Shlohmo                                                                                           
Het is al eens de Boards of Canada-sfeer voor de dubstepgeneratie genoemd, maar dan is woonplaats Los Angeles nog niet genoemd en de invloed die Flying Lotus en Low End Theory had op Shlohmo. De jonge Amerikaan is in tegenstelling tot de Brainfeeders meer gericht op melodie en op de sfeer die hij met een gitaar en wat vingergeknip weet los te peuteren. Lees meer >>>

Black Lips                                                             
Denk je aan zwarte lippen, dan denk je aan gothic, of black metal. Of Gene en Ace van Kiss. Maar na Lowlands denk je geheid alleen nog maar aan Black Lips, de knotsgekke garagerockers die vanuit hun thuisbasis in Atlanta al vijftien jaar de meest uiteenlopende podia onveilig maken. Lees meer >>>                                              

Blaudzun                                                                                           
Blaudzun is het levende bewijs dat je het ook met raar haar en een uilenbril ver kunt schoppen. Want ondanks – of toch ook dankzij? – die uiterlijke anomalieën ligt de carrière van de Amersfoortse singer/songwriter uitstekend op koers. Lees meer >>>

SOHN                                                                                           
Last in, first out. Een riedel die je iets te vaak hoort in deze tijden van bezuinigingen en gedwongen ontslagen. Doen wij niet aan mee. SOHN kwam op Lowlands 2013 het laatste binnen (als lastminutevervanging van London Grammar), maar hij beviel ons zo goed dat we hem er lekker in houden. Lees meer >>>

Dub FX                             
Kuier je straks over de Lowlandse velden, hoor je in de verte een vette mash-up van hiphop, reggae en dub, neem je nieuwsgierig een kijkje en wat zie je op het podium? Geen band, dj of producer, maar een dansende derwisj in gevecht met een loopstation en een klont effectpedalen! Lees meer >>>

FunkinEven
Heb je even voor Funkineven? Da’s de Londense dj en producer (aka Stevie J) die het funkgehalte van Lowlands even fiks komt opkrikken. Niet met traditionele gitaarfunk, zoals van inspiratiebronnen als Prince of George Clinton, maar embedded in een genadeloos doordampende mix van gemuteerde discobeats. Lees meer >>> 

I Am Legion                                                                                           
Ze hadden al eerder Contact, het Groningse drum & bass-commando Noisia en de Londense grimebrigade Foreign Beggars, maar sinds herfst 2013 houden deze kanonnen er ook een gezamenlijk missie op na, operatie I Am Legion. Lees meer >>>

Johnny Flynn & The Sussex Wit                                                              
Shakespeare en W.B. Yeats. Zomaar twee inspiratiebronnen van acteur, dichter en folkmuzikant Johnny Flynn. Geen Jan met de pet dus, ook al bekwaamt de Britse singer/songwriter van Zuid-Afrikaanse komaf zich in de volksmuziek. Lees meer >>>

Roy de Roy                                                                                           
Ze komen uit Oostenrijk en zingen in het Sloveens, dus verstaan zul je ze niet – tenzij je tot de 2 miljoen Sloveenssprekenden behoort – maar de taal van balkan-ska en polkapunk kent iedereen. Al was het maar omdat die elk jaar wel ergens uit een Lowlandse podiumtent weerklinkt. Lees meer >>>

 

Win! Win! Win!

Hou de Win Loser Win goed in de gaten, want hier verschijnen regelmatig wedstrijden waarbij je kaarten kunt winnen voor niet de minste evenementen. Zo kun je as we speak twee kaarten winnen voor SOHN in de Melkweg op 16 april. Een jaartje geleden was SOHN nog te zien op Lowlands en PITCH, waar hij met zijn downtempo, zwoele elektronische R&B/pop mooie shows neerzette. In april komt zijn debuutalbum Tremors uit, dus verwacht in de Melkweg naast veel nieuw materiaal de rillingen over je lijf! Van welke artiest kreeg jij al eerder kippenvel? Upload een foto van jouw geluksmoment bij desbetreffend optreden/concert/festival en win die kaarten!