Mensenkinderen

Nieuw album met breder geluid.

Het lied van schijn en wezen is de titel van het nieuwe tweede album van Mensenkinderen dat officieel uitkomt op vrijdag 4 april 2014.

Mensenkinderen is het alter ego van Bas van Nienes. De man die de wereld over reisde met het electropop-duo Anderson. Maar dat is nu verleden tijd. Na het succes kwam voor van Nienes met Mensenkinderen de nieuwe uitdaging. Na het debuut Het Land dat ooit vol eerbied zong – dat met alleen maar superlatieven overladen werd – kiest Bas toch voor een breder geluid. Een positieve stap om nu te komen met een heel orkest. Met de bijdrage van 17 muzikanten waaronder Mischa Porte (Wooden Saints), Marien Okkerse (Michael Prins), Mevrouw Tamara, Lydia van Maurik (Eins Zwei Orchestra, How To Throw A Christmas Party) en Arjen van Wijk (This Beautiful Mess) vormt dit album een uitdagend vervolg op het debuut. is dit nieuwe album een verrassend vervolg. Mooie liedjes, intieme teksten die wat te zeggen hebben, dat is Mensenkinderen ten voeten uit. Hou je van Spinvis of andere Nederlandstalige poetische artiesten dan moet je deze cd zeker ook eens beluisteren. Spannedn is deze plaat ook: soms weerklinkt feestmuziek dan weer is het allemaal weer even serieus. De single Lente geeft vast een voorproefje van wat je op deze cd mag verwachten. En dat zal vooral ook live een hele happening worden. Koperblazers, strijkers, achtergrondzangeressen: niet is te veel voor Bas van Nienes en zijn creatie Mensenkinderen. Gaat dit vooral ook live zien!