OneRepublic

Amerikaanse poprockband OneRepublic gedreven in de HMH.

OneRepublic, bestaande uit zanger Ryan Tedder, bassist Brent Kutzle, drummer Eddie Fisher en gitaristen Zach Filkins en Drew Brown, heeft zijn bekendheid mede te danken aan My Space. Zanger Ryan Tedder werd naar aanleiding van de vele hits op My Space benaderd door het label van de wereldberoemde producer Timbaland. In 2007 kwam daar het debuutalbum ‘Dreaming Out Loud’ uit en scoorde het vijftal een wereldhit met de remix van het nummer ‘Apologize’.

Het tweede album ‘Waking Up’ volgde in 2009 met daarop opnieuw een top 10 hit met de single ‘All The Right Moves’. Het derde album ‘Native’ was vorig jaar uitgebracht gevolgd door een wereldtour in het teken van het nieuwe album.
OneRepublic staat inmiddels bekend om hun verrassend goede live optredens. Hun uitverkochte concert in Paradiso vorig jaar werd door de bezoekers en de pers zeer goed ontvangen. In de Heineken Music Hall bevestigden zij gisteren nogmaals hun goede live-reputatie. @HMH

Fotografie: Rob Herstel