Ribs & Blues

JOOLS HOLLAND met Melanie C en Marc Almond op de 2014 editie.

Ribs & Blues heeft een zeer prominente afsluiter voor de gratis toegankelijke 1e Pinksterdag gecontracteerd. Uit Engeland komt niemand minder dan Jools Holland met zijn Rhythm and Blues Orchestra voor een twee uur durende show naar Raalte.

Dit fameuze gezelschap telt maar liefst 18 muzikanten inclusief vocalisten. De show in Raalte krijgt op zondag 8 juni nog eens extra glamour door gastoptredens van ex Spicegirl Melanie C. en zanger Marc Almond.

Jools Holland is de presentator van het wereldwijd bekende BBC-programma “Later with Jools Holland”. Dit is een van de invloedrijkste muziekprogramma’s en vrijwel elke internationale muzikale grootheid heeft er al gespeeld.
Daarnaast is Holland een begenadigd pianist met een fameuze linkerhand!  BB King zei ooit: ‘I didn’t think anybody could play like that. Jools has got that left hand that never stops.’

Ook is hij actief als radiopresentator en schrijver maar als bandleader  is Jools helemaal in zijn element.

Jools speelde op zijn achtste al vloeiend piano, zat op zijn vijftiende al bij Squeeze , vormde in 1987 zijn eerste Jools Holland Big Band en speelde tussendoor met o.a. Sting, Chrissie Hynde, George Harrison, Tom Jones, Eric Clapton, David Gilmour, Bono, Robert Plant, Smokey Robinson, Ringo Starr, Peter Gabriel, Solomon Burke, Alison Moyet, Michael McDonald, Booker T….  en nog veel meer grote namen in zijn legendarische tv-programma ‘Later… with Jools’,

Melanie Chrisholm  werd als ‘Mel C.” van de Spice Girls wereldberoemd. Als ‘Sporty Spice’ liet ze atletische en choreografische hoogstandjes zien op alle wereldpodia . Het rauwe en bluesy stemgeluid van Mel C. gaf de doorgaans gepolijste hits van de meidengroep een opvallende ‘boost’. Mel C. stond voor ‘girlpower’. Met Bryan Adams scoorde ze later de wereldhit “ When you’re gone”. Het werd haar doorbraak als solo zangeres.

Marc Almond

Na het uiteenvallen van het duo Soft Cell (Tainted Love!) begon Almond een zeer succesvolle solocarrière. Hij scoorde eind jaren ’80 met hitgevoelige edelkitsch (Something’s gotten hold of my heart; Tears run rings). Wereldwijd verkocht hij meer dan 30 miljoen platen.

Ribs & Blues 2014 kan zich opmaken voor : Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra featuring (drummer) Gilson Lavis and guest vocalists Ruby Turner & Louise Marshall and special guests Melanie C. and Marc Almond.

 The Delta Riggs  op Ribs & Blues

De komst van de Australische roots-rockformatie The Delta Riggs  is inmiddels ook bevestigd. Zij spelen zondag 8 juni op het Open Air podium van Ribs & Blues.

The Delta Riggs komen uit Melbourne. Het is de band van Elliott Hammond ooit toetsenist bij Wolfmother. De band bracht een eerste album uit vol energieke roots rock. Album twee, Dipz Zebazios klinkt volgens de vakpers als een soundtrack voor een hete zwoele zomer. The Delta Riggs waren en zijn bij uitstek een live-band. Hun nieuwe album is dan ook ‘live in de studio’ in slechts drie dagen opgenomen. The Delta Riggs doen een complete Europese tour ter promotie.

De kaartverkoop voor de openingsavond op zaterdag 7 juni met Vandenberg’s Moonkings, De Dijk en Kensington is inmiddels gestart. Meer nieuwe namen voor het programma van Ribs & Blues 2014 volgen zeer binnenkort.

Alle informatie: www.ribsenblues.nl