Sky City Festival

Nieuw festival naar Arenapark.

Op zaterdag 2 augustus vindt de eerste editie van Sky City Festival plaats in het Arenapark, Amsterdam. Vandaag worden zes nieuwe acts toegevoegd aan het programma. Blasterjaxx, Rita Ora (live), Madeon, Shermanology Soundsystem, Quintino en Gregor Salto zijn bevestigd. Eerder werden Avicii, Afrojack en Knife Party al aangekondigd voor het festival. De kaartverkoop is reeds begonnen via www.skycityfestival.com.

Sky City is een nieuw eendaags dancefestival in Amsterdam met een open air mainstage in het Arenapark en een indoor stage in de naastgelegen Heineken Music Hall. De programmering richt zich op de grootste DJ’s en elektronische (live)acts van dit moment, met een flinke knipoog naar popmuziek. Internationale headliners, lokale grootheden en aanstormend talent krijgen de mogelijkheid een eigen show neer te zetten voor hun fans. De artiest en het publiek staan door de focus op de mainstage samen centraal.

De nieuwe acts vormen een sterke aanvulling op het programma. Zo is er met de komst van Rita Ora meer aandacht voor het live aspect op het festival. De Britse zangeres is in Nederland vooral bekend van de hit ‘Hot Right Now’, een samenwerking met drum ’n bass grootheid DJ Fresh. Na haar energieke optreden op het Engelse Glastonbury vorig jaar zijn de verwachtingen voor haar eerste Nederlandse (live)show hooggespannen.

Wanneer het DJ/producers duo Blasterjaxx de kans krijgt samen met Billy The Kit een track te produceren, grijpen ze deze met beide handen aan. Dit blijkt een verstandige keuze als niemand minder dan Tiësto de jongens hoogstpersoonlijk benaderd om de track ‘Loud & Proud te tekenen op zijn eigen label. Sindsdien hebben Thom en Idir niet meer teruggekeken en touren ze momenteel door de VS.

Met remixen voor onder andere Deadmau5, Alphabeat, Pendulum en The Killers heeft de Franse Hugo Leclercq, beter bekend als Madeon, de toon direct gezet.  Het 20-jarige pop-house wonder bewijst met zijn recente release ‘Technicolor’ dat er een grote toekomst voor hem in het verschiet ligt.

Dorothy, Andy en Leon Sherman delen niet alleen een hechte familieband, maar ook een uniek en zelden gehoord funky geluid. Na een succesvolle samenwerking met Afrojack voor de hit ‘Can’t Stop Me’ volgen de uitverkochte clubavonden en bezoeken aan internationale festivals snel. Shermanology Soundsystem doet deze zomer een select aantal festivals aan met een exclusieve live-show, compleet met band. De groep dat al bekend stond om hun energieke optredens, brengt in deze uitgebreide set-up een bijzondere performance naar Sky City.

Sinds Quintino op 18-jarige leeftijd door Laidback Luke werd ontdekt is zijn carrière in een stroomversnelling gekomen. Zijn grote doorbraak kwam in 2009 met een remix van het nummer “Rap Das Armas” van Cidinho & Doca, waarvan de clip op You Tube al meer dan 10 miljoen keer is bekeken.

Gregor Salto staat garant voor een eclectische combinatie van soul, Latin-jazz en house. De Haarlemse DJ en producer werkte onlangs mee aan het nieuwe album van Fatboy Slim (ter ere aan het aankomende WK voetbal in Brazilie). Hiervoor leverde hij het nummer ‘Samba do Mundo’.

De laatste namen worden binnenkort toegevoegd aan de line-up. Ook zal het programma van Sky City by Night, de officiële after van het festival, bekendgemaakt worden.

Bekijk de trailer voor Sky City Festival hier,

Meer informatie:
www.skycityfestival.com
facebook: facebook.com/skycityfestival
twitter:    @skycityfestival

SKY CITY

met oa. Avicii, Afrojack, Knife Party, Blasterjaxx, Rita Ora(live), Madeon en Shermanology Soundsystem

Zaterdag 2 augustus 2014
Arenapark & Heineken Music Hall – Amsterdam
Tijden: 13:30 – 23:00

Early Bird Tickets: €55,- (excl. servicekosten)
Regular Tickets: €65,- (excl. servicekosten)
Sky City by Night Tickets – official afterparty in Heineken Music Hall: €25,- (als upgrade beschikbaar aan regulier ticket)

Sky City wordt mede mogelijk gemaakt door Radio 538, LOC7000 en Mojo Concerts.

Voor dit event geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

Kaartverkoop via: www.skycityfestival.com www.livenation.nl/, www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm). Er is nog een zeer beperkt aantal Early Bird tickets verkrijgbaar.