Welcome To The Village

Festival heeft dertien nieuwe acts bevestigd.

Onder meer Daryll-Ann, Russkaja (AUT), Satellite Stories (FIN), The Sore Losers (BEL), Patchanka (DNK) en de Amsterdam Klezmer Band zijn toegevoegd aan het programma. Eerder werden al De Staat, Daniel Norgren en flink wat meer bekendgemaakt. Op het festival, dat van 18 tot en met 20 juli plaatsvindt in een natuurgebied vlak buiten Leeuwarden, treden zo’n 85 acts op. Weekendtickets kosten €65,- en zijn te koop via welcometothevillage.nl.

Daryll-Ann, again. Vorig jaar stond de band op Welcome to The Village bij de Ode aan The Serenes voor het eerst weer bij elkaar op het podium. Een jaar later heeft Daryll-Ann er een aantal clubshows op zitten en bewijst het nog steeds één van de beste gitaarbands van Nederland te zijn. Het Finse Satellite Stories is hard op weg om één van de hipste indiebands te worden. De band trad al op tijdens Eurosonic en Lowlands, het hitje Australia is niet meer weg te denken uit de playlist van 3FM DJ’s Coen en Sander. Uit België knallen The Sore Losers de hitlijsten binnen met het nieuwste album Roslyn. De betere bluesrock komt bij de buren vandaan.

Uit Oostenrijk komt het grote Russkaja. Russische volksmuziek in de blender met ska, balkan, trash-metal en een flinke dosis humor. Geen toeschouwer blijft stilstaan, geen podium blijft heel. Het Deense Patchanka keert na een legendarisch optreden op Lowlands vorig jaar terug naar Nederland. Het recept: ska, balkan, punk en een bak vol energie. Gewoon uit eigen land komt de Amsterdam Klezmer Band. Speciaal voor Welcome to The Village zelfs in een XL-formatie.

Nog meer bevestigd: Vadoinmessico (ENG), Death Rattle (ENG), Odd Hugo (EST), Leroy Rey, Playground Zer0, Leonard Ford en Flying Trashcans. In de komende weken wordt nog meer programma bekendgemaakt. Alle bevestigde acts zijn te zien op de website.

Het debuut van Welcome to The Village werd door lezers van CuttingEdge.nl gekozen tot beste muziekfestival van 2013. Het festival was met vierduizend bezoekers uitverkocht. Nog meer genomineerd waren Lowlands, Best Kept Secret en Indian Summer Festival.

Tickets voor Welcome to The Village zijn te koop via de welcometothevillage.nl. Weekendtickets kosten €65,-, campingtickets gaan weg voor €15,-. Dagkaarten zijn vanaf €35,- te koop.


“Welcome to The Village – een plek waar je vooraf al heimwee naar hebt”