Autoviolet

Canadees rocktrio brengt unieke composities.

Afgelopen zomer bracht het Canadese rock trio hun debuutalbum ‘Autoviolet’ uit. Het album en de eerste single ‘Falling’,een eerbetoon aan de Nederlands-Canadese Playmate Dorothy Stratten, werden goed ontvangen.

Inmiddels is ‘Autoviolet’ in heel Europa uitgebracht en komt  de band met de tweede single ‘Pearl’. Een meeslepende rock track die goed weergeeft waar Autoviolet voor staat.

Zangeres Amy: “Als band streven we er naar elke compositie uniek te maken. Met ‘Pearl’ tillen we dit streven naar een hoger niveau. We luisterden in de studio veel naar bands als Massive Attack en Mogwai en wilden een nummer maken dat een heftige intense sound combineert met ballad-achtige invloeden. Toen de muziek klaar was, ben ik pas de tekst gaan schrijven. Op dat moment in mijn leven was ik mentaal nog al uitgeput, ik voelde mij een gevangene van mijn eigen gedachten. Toen ik begon met schrijven, vond ik rust en vloeiden mijn gedachten als het ware uit mijn pen en creëerden ‘Pearl. Een therapeutische ervaring.”

Beluister Pearl: https://soundcloud.com/autoviolet/pearl-single/s-SxMAf of http://www.youtube.com/watch?v=xVE-YY1ockk.

In De Ban Van over ‘Pearl: “Op Pearl horen we een computerstem zoals Radiohead die op haar meesterwerk OK Computer (2000) gebruikte. Met haar heldere stem brengt Amy Arsenault het nummer tot grote hoogte.”

White Room over ‘Pearl’: ”Autoviolet verbindt de elementen van rock en electronica met elkaar. ‘Pearl’ is een nummer waarin je ook rust hoort, waar mooi op in wordt gespeeld door Amy Arsenault. Haar heldere vocalen doen denken aan Amy Lee.”

www.autoviolet.net